Areál bývalých papíren v Bubenči projde revitalizací a promění se v rezidenční čtvrť

Jana Brožková, 26.3.2019
Lokalita Císařského mlýna bude rezidenční

Developerská a stavební skupina T.E koupila areál bývalých bubenečských papíren a pokračuje tak ve své strategii revitalizace městských brownfieldů na moderní rezidenční čtvrti. Na území v sousedství pražské Stromovky plánuje v následující letech postavit nové byty i komerční prostory. 

Chátrající areál papíren o rozloze více než 5 hektarů bude zrevitalizovaný a proměněný v moderní městskou čtvrť. Počítá se zároveň s vytvořením komerčních prostor pro obchody a služby. Nedílnou součástí budou také velké plochy zeleně. Na pozemcích se nachází několik původních průmyslových objektů, v nichž se ještě v minulém století vyráběl papír. Tyto budovy projdou odborným posouzením. Pokud to jejich technický stav dovolí, developer je plánuje zachovat a podtrhnout tak genius loci místa. Celková investice dosáhne 2,8 miliardy korun a výstavba bude zahájena odhadem v roce 2021, po obdržení všech potřebných povolení.

Stávající projekt má vydané územní rozhodnutí a developer bude nyní spolu s architekty pracovat na úpravách tak, aby ten nový lépe odpovídal vizím kvalitního prémiového developmentu. „Areál starých papíren má neobyčejné kouzlo – nachází se vedle Stromovky, u řeky, s výhledem na Troju. Navíc s historickými budovami, které bychom rádi zachovali, samozřejmě podle jejich stavu. Nyní vypisujeme soutěž na architekty a spolu s nimi začneme pracovat na nové studii, abychom mohli vytvořit projekt podle našich představ a standardů. S ohledem na lokalitu předpokládáme, že se budeme soustředit na rodinné bydlení s většími byty, doplněné o obchody, menší kanceláře i prvky občanské vybavenosti. O jejich konkrétní podobě budeme jednat s městskou částí,“ říká Martin Hubinger, partner skupiny T.E.

Lokalita Císařského mlýna, ve které se zanedbaný areál papíren nalézá, již dlouho vybízí k vytvoření rezidenčního projektu. Čtvrť Bubeneč na Praze 6 patří mezi nejlukrativnější adresy, kde jsou umístěny ambasády a velvyslanectví, zároveň se jedná o polohu ze severu přímo navazující na největší pražský park Stromovka, oblíbené místo pro relaxaci, běh, jízdu na kole nebo na bruslích. Samotné budovy papíren jsou obklopeny zelení, skýtají také přímý výhled na Troju. Na protilehlém Císařském ostrově by po rekonstrukci čističky odpadních vod měla vzniknout nová rekreační oblast. V blízkosti objektu se nachází bohatá občanská vybavenost, která zahrnuje školy, obchody, restaurace i kavárny, milovníky sportu zase zaujme velké množství cyklostezek nebo tenisové kurty v sousedství.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba