Je lepší hmyz odpudit, zahubit nebo mu nedat k obtěžování příležitost?

Okenní plissé sítě jsou lehké a vynikají hladkým mechanickým posunem „Nejjednodušší způsob přirozené ekologické ochrany proti hmyzu a nečistotám je kombinace interiérové nebo exteriérové stínicí techniky s moderními ochrannými sítěmi. Modelů existuje celá řada včetně komfortní varianty posuvných nebo rolovacích sítí,“ říká ing. Jakub Vaněk z opavské společnosti ISOTRA. Do starších oken, do oken bez okapnice či atypických oken doporučuje pevné nebo rolovací sítě: „Sítě v pevném hliníkovém profilu nevyžadují žádné zásahy do rámu okna, bez použití nářadí je můžete nasadit nebo vyjmout. Rolovací sítě, u nichž se síťovina pohybuje ve vodicích lištách a navíjí se na hřídel umístěnou v boxu, je už potřeba do rámů vrtat,“ vysvětluje odborník, a dodává: „Do klasických a dvoukřídlých oken, dveří a extrémně velkých otevíracích otvorů se nejlépe hodí plissé sítě.“

Lehké a snadno ovladatelné

Plissé sítě patří v současnosti k nejefektivnějším řešením ochrany proti hmyzu: „Sítě jsou zabudovány v hliníkovém profilu, který pomocí otočných klipů snadno namontujete jak k okenním rámům, tak do ostění výklenků teras, balkónů a lodžií, či před vchodové dveře rodinných domů. Tento typ ochranných sítí nabízíme v několika variantách podle rozměrů a možností otevírání: vertikální, středově vertikální a oboustranně vertikální dveřní síť, okenní sítě s horizontálním nebo vertikálním výsuvem. Největší předností plissé sítí je maximální funkčnost, více než patnáctiletá životnost a snadná údržba,“ vysvětluje Jakub Vaněk. Okenní plissé sítě jsou lehké a vynikají hladkým mechanickým posunem, který umožňuje pohodlné otevírání a zavírání. Dveřní plisované sítě jsou samo zavírací, a díky nízkému spodnímu profilu v úrovni podlahy bezbariérové. Skvěle se tak uplatní na frekventovaných místech a všude tam, kde se pohybují děti, starší osoby nebo postižení lidé.

Elegantní a účelné

Plissé sítě opticky neruší a dají se designově sladit s rámy oken a dveří, s fasádou i se stínícími prvky v interiéru. Hliníkový profil plisovaných sítí lze potáhnout renolitovou fólií, ale můžete zvolit také elegantní imitaci dřeva, či stylovou variantu z palety barev RAL. Rám vyplňuje kvalitní síťovina v odstínu černé nebo šedé. Je pevná, odolává větru, dešti i extrémním výkyvům teplot a spolehlivě chrání před UV zářením. Poskytuje výbornou propustnost světla a vzduchu, a přitom je dostatečně hustá, aby zachytila nejen drobný hmyz, ale i pyl a nečistoty z venkovního prostředí. Tím vytváří ideální klima v interiéru i pro alergiky a pohodovou atmosféru v domácnosti.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry