Netradiční kusy nábytku na sezení. Dopřejte si odpočinek na sedacích pytlech

REKLAMA       Jiřina Kavková, 15.2.2016

Jen málokteré kusy nábytku zažívají v posledních letech tak obrovský boom jako velké sedací pytle a vaky. Důvod je jasný, jsou nejen módní a trendy, ale také praktické. Navíc jsou i vysoce ergonomické, takže vás po sezení na nich nebudou bolet záda ani šíjové svaly. Naopak si dopřejete klidné a pohodlné sezení.

Na své si přijdou i sportovci – ať už jsou aktivní či pasivní. Pro ně jsou totiž na trhu připraveny kvalitní míče na sezení – a to v nejrůznějších podobách. K dostání jsou například sedací míče fotbalové, volejbalové nebo basketbalové. Aktivní sportovci si na něm mohou odpočinout a srovnat záda po náročném tréninku, pasivní sportovci si v nich zase mohou hovět ve chvílích, kdy s plechovkou piva v ruce sledují televizní utkání svého oblíbeného týmu.

Sedací pytle jsou lehké a snadno přenosné

Velkým plusem je, že sedací vaky jsou lehké a tedy i snadno přenosné. Využijete je zvlášť v případech, kdy vám přijde návštěva a nebudete ji mít kam usadit. Není nic snazšího, než přinést sedací pytel z jiné místnosti a položit ho ke stolu.

Přenosnost ale využijete i v jiných chvílích, například při kempování a sezení u táboráku. Sedací pytle jsou totiž mnohem pohodlnější než klasické kempingové skládací židličky. Ani se vám nestane, že by vám bylo chladno od země jako by se to mohlo stát, kdybyste seděli jen na obyčejné dece. A pokud se rozhodnete pro stanování, určitě oceníte sedací pytel, ze kterého nebudete rozlámaní jako po každé noci ve spacáku na karimatce.

Ideální pro čtenářský koutek

Nemusíme však zůstat jen u venkovních aktivit. Pohodlné sedací vaky jsou jako dělané i pro zařízení čtenářského koutku. Jsou totiž vyplněny polystyrenovými kuličkami, které se přizpůsobí tvaru vašeho těla. Díky tomu vás nebude páteř bolet jako z dlouhého vysedávání u knížky v křesle.

Nezapomínejme ani na děti – i pro ně existují speciální sedací pytle. Jsou o něco menší, aby dobře odpovídaly velikosti dětského těla, a jsou ozdobeny klasickými dětskými motivy.

Vzhledem k velké oblíbenosti tohoto interiérového doplňku jsou v současné době k dispozici nejrůznější designy, tvary, barvy i materiály. Snadno proto vyberete takový sedací pytel, jenž bude hezky ladit s dalším vybavením vašeho obývacího pokoje či ložnice. 

Pozor na kvalitu

Dejte si ale při výběru sedacího pytle dobrý pozor. Právě jejich obrovský boom zapříčinil to, že se na trhu objevilo velké množství výrobců. A ne všichni jsou poctiví. Místo polystyrenových kuliček pak vaky plní pouze drtí a podobnými levnými materiály. Sice na první pohled ušetříte, ale takový pytel vám moc dlouho nevydrží.

Ani vysoká cena vám ale nezaručí velkou kvalitu. Raději si vak dobře prohlédněte. Zaměřte se na to, jestli je dobře sešitý, obsahuje polystyrenové kuličky a jeho povlak je vyroben z kvalitního a snadno omyvatelného materiálu. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry