Bazény: jaro je ideální čas pro přípravu bazénu

REKLAMA       Inzerce, 6.4.2017
Bazén je osvěžení a relax

Sluníčko již začíná hřát. Nebude to trvat dlouho a bazény v zahradách ožijí. Bude se napouštět i dezinfikovat voda, zkoušet její teplota a potom si s chutí zaplaveme! Využívání bazénu, plavání i blbnutí s dětmi je nejoblíbenější sport i relaxace mnoha rodin.

Máte zahradu u domu nebo chaty a bazén na ní ještě chybí? Pak je ten správný čas si nějaký pořídit!

Důležité je nejprve promyslet odpovědi na pár následujících otázek:

· Kolik osob bude bazén nejčastěji využívat?

· Jaká bude četnost využití?

· Jak velký bazén a jakého tvaru si mohu pořídit, vzhledem k prostorovým možnostem pozemku?

· Jaká bude pořizovací cena?

· Jak vysoké budou následně provozní náklady?

Nejlepší místo pro umístění bazénu je na slunci , a pokud to jde, tak i chráněné před větrem. Nezapomeňte počítat s prostorem kolem bazénu, kde se můžete slunit nebo posedět. U bazénu a v jeho blízkosti by neměly růst stromy, ani keře. Vyhnete se spadanému listí v bazénu a zbytečnému stínění. Pamatujte i na snadný přístup k bazénu a bezpečný vstup.

Ideálním rychlým i finančně nenáročným řešením jsou nadzemní bazény. Snadno se instalují, můžete je v případě potřeby přesunout a po sezoně je jednoduše složíte a zazimujete.

Nejoblíbenější z řady nadzemních bazénů jsou bazény nafukovací. K jejich sestavení potřebujete pouze nafouknout horní prstenec a napouštěná voda bazén sama postaví. Jejich dalšími výhodami jsou příznivá pořizovací cena, snadná údržba a bezpečnost. Bazény se vyrábí z měkkého, pružného plastu. Proto při divokých dětských hrách nehrozí nebezpečí úrazu.

Pořízení vlastního bazénu je právě díky nafukovacím bazénům reálnější i pro ty, kteří nemají k dispozici velký pozemek, protože se dají pořídit již od dětských velikostí, proto se vejdou na malé zahrádky, na terasy, chaty i chalupy. Nafukovací neznamená malé, tyto bazény jsou vyráběny i v rodinném provedení.

Pevnější a velmi oblíbené nadzemní bazény jsou tvořené laminovanou, trojvrstvou bazénovou folií, která se navléká na pevnou podpěrnou konstrukci. Bazény tohoto typu je možné pořídit od menších až po opravdu hodně velké. Takové jsou například bazény Tahiti, jedny z největších nadzemních bazénů v ČR, které nabízí dostatečný prostor k luxusnímu koupání.

Další možností jsou oválné nebo kruhové nadzemní bazény ze silného plechu, upravené žárovým oboustranným zinkováním a čtyřvrstvým vypalovaným lakem. Vnitřní stěny i dno bazénů jsou pokryty zesílenou folií.

Po volbě vhodného bazénu nezapomínejte ani na příslušenství, které pomůže s nafouknutím bazénu, ohřátím vod y například pomocí solární energie a udrž uje čistou vodu. Tím spíš si pak děti a dospělí dopřejí zábavu i relaxaci bez zbytečných starostí. Vychytávek a bazénových doplňků je celá řada.

Dnes si bazén může dopřát opravdu každý. Odměnou je osvěžení, aktivní odpočinek a vodní zábava po celé léto. A to se rozhodně vyplatí.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Bazeny, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bazeny