Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  15.10.2015 13:52:00

Výsledky Netflix - tempo růstu uživatelů ve 3Q zrychlilo, akcie odepsala v after-hours 3,03 %


Netflix, poskytovatel on-demand placené video služby, včera po uzavření americké obchodní seance zveřejnil svoje výsledky za 3Q. Společnost ohlásila zisk na jednu akcii ve výši 0,070 USD na jednu akcii. Wall Street očekávala EPS 0,076 USD. Netflix tak prakticky splnil očekávání. Celkově tak dosáhl čistého zisku 29 milionů dolarů, což je o 3 mil. USD více než předchozí kvartál, kdy byl zisk na 26 mil. USD. EBITDA taktéž rostla na 123 mil. USD mezikvartálně o 4 mil. USD.

Mírně horší situace panovala u tržeb. Netflix předvedl 1,738 mld. USD když očekávání 1,751 mld. USD. Netflix tak velmi jemně zaostal za mediánem očekávání analytiků.

Free cash-flow společnosti ve 3Q se propadlo ještě do většího minusu -252 mil. USD ve srovnání s druhým čtvrtletím tohoto toku, kdy bylo -229 mil. USD. Důvodem takového vývoje jsou pokračující investice do exkluzivního obsahu pouze pro Netflix, který je klíčovým aspektem a klíčem k úspěchu Netflixu.

To co neutrhnou tržby, to dožene firma na růstu počtu uživatelů. Klientská základna roste podle plánu. Ke konci 3Q měl Netflix 69 milionů členů z toho 66 milionů platících. Počet členů tak za 3Q vzrostl o 3,62 mil. Tempo růstu proti 2Q akcelerovalo, tehdy společnost získala 3,02 milionů uživatelů. Netflix očekává, že by koncem roku mohl počítat s 74 miliony členů, tedy řekněme s více jak 70 miliony platícími zákazníky.

Nabírání nových uživatelů a zákazníků pokračovalo v mezinárodním měřítku dobře, přestože v USA Netflix svoje očekávání přepálil. Ve 3Q byl schopen získat 890 tisíc nových uživatelů v USA což je o 100 tisíc méně než v minulém čtvrtletí a daleko od jejich očekávání pro 3Q, které bylo 1,15 milionu uživatelů. Částečně za to může vydávání nových kreditních karet s čipem, které byly v rámci čtvrtletí odeslány klientům bank. Nicméně pokud si lidé neuvědomí, že mají obnovit svoje platební údaje v Netflix účtu tak pak se stanou pro Netflix jako neplatící resp. sám Netflix takové klienty označuje jako "involuntary churn" - od kterých není schopen vybrat měsíční poplatek za službu. Navzdory tomu za prvních 9 měsíců roku v roce 2015 je situace s počtem nových uživatelů o něco málo lepší než v roce 2014, je tedy pravdpodobné, že v rámci roku 2015 tedy Netflix získá ještě více uživatelů než v roce 2014.

Mimo USA Netflix získal celkově 2,74 mil. uživatelů což je zrychlení tempa proti 2Q, kdy získal 2,04 mil. uživatelů. Netflix pro mezinárodní prostor podcenil odhad (nastaven byl na 2,4 mil. uživatelů) a pro USA zase podcenil. Pokračuje expane do Evropy a Asie. V Japonsku spolupracuje Netflix s retailerm Softbank. Například v Itálii s telekomunikační společnosti Telecom Italia.

Konkurence Netflixu nespí a kromě ní bojuje Netflix i s dalšími druhy zábavy o volný čas svých zákazníků. Ostatní SVOD služby se dále vyvijí, Hulu začalo poskytovat své služby bez reklam za 11,99 USD, HBO GO expanduje do Jižní Ameriky a například Amazon Prime utratil 250 mil. USD na nové zábavné show s Jeremy Clarksonem.

Akcie na výsledky společnosti reagovala již v after-hours, kde akcie ztratila 3,03 % na 106,89 USD.

netflx 

Zdroj: firemní data, Bloomberg

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688