Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  17.01.2015 11:41:04

Akciové tipy od tržních čarodějů

Trhy nejsou fér. Jedna z největších nespravedlností? Křiklounů je mnoho, ale těm, kteří mají dobré tipy, naslouchá málokdo. Server MarketWatch však vystopoval tři nejlepší autory tržních newsletterů, kteří nabízejí investorům své tipy. Podívejte se, co radí tito investorští čarodějové pro nadcházející měsíce.

The Buyback Letter

Styl: Jak název naznačuje, zpravodaj Davida Frieda dává přednost společnostem, které odkupují vlastní akcie.

Výkonnost: Od března 2000 průměrný roční výnos 10,8 %.

Tržní výhled: V roce 2015 očekává růst cen amerických akcií o 10-15 % díky hlubokému propadu cen ropy a úrokovým sazbám, které dle Frieda zůstanou nízké.

Oblíbené akcie:

  • Yahoo!: Fried favorizuje akcie Yahoo! i proto, že loni jejich počet klesl o 6,6 %. Společnosti se hůře než Googlu nebo Facebooku daří generovat zisky z internetové reklamy, ale její byznys i tak má smysl, hodnotu. "Když si koupíte akcie Yahoo!, dostanete tuto hodnotu zdarma," píše Fried. Zdůvodňuje to tím, že tržní kapitalizace firmy je rovna jejímu podílu ve společnosti Alibaba. Samotný byznys Yahoo! je tedy něco navíc. Firma má také čistou hotovost 10 miliard USD, což slibuje další zpětné odkupy akcií.
  • Apple: I počet akcií Applu loni významně klesl, konkrétně o 6,8 %. V hotovosti drží firma 25 miliard USD (a velice likvidních má dalších více než 100 miliard USD), a má tak velkou kapacitu na odkupy akcií. Apple může těžit z loajality svých zákazníků, které drží u Applu i úložiště iCloud a síť různých aplikací. Spouští také platební systém Apple Pay. "Apple je stále dominantním hráčem na trhu a rozšiřuje svůj byznys do nových sfér," říká Fried.

Motley Fool Insider Value

Styl: Redaktor newsletteru Richard Greifner preferuje firmy se silnými bilancemi, které kolem svého podnikání vykopaly hluboké obranné příkopy. Jinými slovy, musejí mít dlouhodobě udržitelnou konkurenční výhodu.

Výkonnost: Za posledních 10 let okolo kolem 14 % ročně.

Tržní výhled: Výhledy nedělá.

Oblíbené akcie:

  • Iconix Brand Group: Firma vlastní a poskytuje licence na populární značky jako Umbro, Rocawear nebo Candie's. Na rozdíl od standardních maloobchodníků má firma nízkou režii, žádné zásoby, které by musela řídit, extrémně vysoké ziskové marže a velké množství volného cash flow. "Iconix je stroj na cash flow. Používá hotovost na nákup dalších značek a vlastních akcií," říká Greifner. Akcie firmy se obchodují kolem 34 USD, Greifner vidí jejich cenu na 52 USD. Iconix má navíc další výhodu - díky spojenectví s rodinou autora Peanuts (kdo by neznal psa Snoopyho) Charlese Schulze plynou firmě zisky z produktů Peanuts. Na druhou polovinu roku 2015 se přitom chystá celovečerní film, který bude doprovázen masivním merchandisingem.
  • Lumber Liquidators Holdings: Akcie prodejce dřevěných materiálů na podlahy ztratily v roce 2014 polovinu hodnoty. Objevilo se totiž obvinění, že firma používá chráněné dřevo z Ruska, které pašuje přes čínské prostředníky. Tím se na čas přerušil dodavatelský řetězec. Nyní cena akcií opět roste, z 50 USD se dostala na 64 USD. Greifner vyhlíží růst až na 89 USD. Těžit by firma měla ze své velikosti a vztahů s pilami po celém světě, což by jí celkově mělo dávat konkurenční cenovou výhodu.

Investiční poznatky od legend, které experti neberou na lehkou váhu 

Investiční poznatky od legend, které experti neberou na lehkou váhu

Jaké časem prověřené investiční rady ohledně rizika od legendárních investorů využívají profíci na trhu?

 

Když šokujícím předpovědím na celý rok stačí dva týdny 

Když šokujícím předpovědím na celý rok stačí dva týdny

Saxo Bank stejně jako každý rok i v závěru toho loňského vydala deset šokujících předpovědí na rok 2015. Některé z nich se ale již v půlce ledna začínají přibližovat realitě.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

03.05.2020Tři fáze tržního šoku a sektorové tipy na další měsíce Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
03.08.2018Apple pokořil biliónovou tržní kapitalizaci (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688