PROSPERITA finance (PROSPERITA finance)
Akcie ve světě  |  17.07.2013 12:22:22

Asijské trhy, růst investičních toků do Číny o 20%

Akcie Jižní Koreji a Japonska rostly, ale Čínské akcie tolik štěstí neměli po poněkud trhané seanci v Asii ( Shanghai Composite -1,01% a hongkongský Hang Seng - 0,3% ) Podle oficiálních údajů se přímé investiční toky do Číny zvedly o více než 20% za měsíc Červen. Xinhua tisková agentura oznámila, že zisk na státních podniků mimo finanční sektor v Číně vzrostl o 7% v první polovině roku, to je zrychlení 0,5% z předchozích 6,5% v prvních pěti měsících roku 2013. Čínské ministerstvo půdy a zdrojů řeklo, že očekává růst cen půdy a následujícím kvartálu.

V zámoří se nyní bude obracen pozornost na vystoupení Bena Bernankeho vystoupení před zákonodárci USA, bude mluvit o výhledu monetární potitiky a měsíčního odkupu dluhopisů. Podle některých obchodníků mají investoři poměrně dobrodružnou náladu před výstupem předsedy FEDu. „Podle našeho názoru Ben Bernank pravděpodobně nepřijde s žádným zásadním vyjádřením, které by mohlo rozhýbat trhy jako tomu bylo nedávno. Myslíme si, že FED bude držet své úrokové sazby na nižších hodnotách, jsme připraveni ii na variantu, že by mohlo dojít k postupnému utahování opasků, což by na trhy mohlo přinést minimálně zvýšenou volatilitu“ ( PROSPERITA finance ). Prezident FEDu v Kansas City  George Esther poznamenal, že Federální rezervní systém by měl ostříhat ITS Nákup dluhopisů spíše dříve než později.
Datang International Power Generation Co vzrostl 3,5% v Šanghaji poté, co společnost oznámila, že očekává nárůst zisku o 70% -80% v první polovině z období minulého roku.

. V Sydney se dařilo například firmám BHP Billiton Ltd a Rio Tinto Ltd, které si připsali plusové body na akciovém trhu po té co vydaly silné zprávy z jejich výrobní oblasti. Yahoo a CSX jsou poměrně aktivní po zveřejnění svých výdělků.

„Horníci“ z Australie v Úterý pozoruhodně rostly, BHP 2,83% a AU- BHP 2,27% stouplo 2,3% poté, co železná ruda se dostala na rekordní úroveň v předchozím roce. Firma také těží více ropy a zemního plynu.

Japonsku zástupci Mitsubishi Motors Corp. Řekli, že budou pravděpodobně vyplácet dividendu v objemu 30 – 40% ze svého zisku.

Autor: Tomáš Holec   Zdroj: The Wall Street Journal, MarketWatch, PROSPERITA finance

Akcie Jižní Korey a Japonska rostly, ale Čínské akcie tolik štěstí neměli po poněkud trhané seanci v Asii ( Shanghai Composite -1,01% a hongkongský Hang Seng - 0,3% ) Podle oficiálních údajů se přímé investiční toky do Číny zvedly o více než 20% za měsíc Červen. Xinhua tisková agentura oznámila, že zisk na státních podniků mimo finanční sektor v Číně vzrostl o 7% v první polovině roku, to je zrychlení 0,5% z předchozích 6,5% v prvních pěti měsících roku 2013. Čínské ministerstvo půdy a zdrojů řeklo, že očekává růst cen půdy a následujícím kvartálu. V zámoří se nyní bude obracen pozornost na vystoupení Bena Bernankeho vystoupení před zákonodárci USA, bude mluvit o výhledu monetární potitiky a měsíčního odkupu dluhopisů. Podle některých obchodníků mají investoři poměrně dobrodružnou náladu před výstupem předsedy FEDu. „Podle našeho názoru Ben Bernank pravděpodobně nepřijde s žádným zásadním vyjádřením, které by mohlo rozhýbat trhy jako tomu bylo nedávno. Myslíme si, že FED bude držet své úrokové sazby na nižších hodnotách, jsme připraveni ii na variantu, že by mohlo dojít k postupnému utahování opasků, což by na trhy mohlo přinést minimálně zvýšenou volatilitu“ ( PROSPERITA finance ). Prezident FEDu v Kansas City George Esther poznamenal, že Federální rezervní systém by měl ostříhat ITS Nákup dluhopisů spíše dříve než později. Datang International Power Generation Co vzrostl 3,5% v Šanghaji poté, co společnost oznámila, že očekává nárůst zisku o 70% -80% v první polovině z období minulého roku. . V Sydney se dařilo například firmám BHP Billiton Ltd a Rio Tinto Ltd, které si připsali plusové body na akciovém trhu po té co vydaly silné zprávy z jejich výrobní oblasti. Yahoo a CSX jsou poměrně aktivní po zveřejnění svých výdělků. „Horníci“ z Australie v Úterý pozoruhodně rostly, BHP 2,83% a AU- BHP 2,27% stouplo 2,3% poté, co železná ruda se dostala na rekordní úroveň v předchozím roce. Firma také těží více ropy a zemního plynu. V Japonsku zástupci Mitsubishi Motors Corp. Řekli, že budou pravděpodobně vyplácet dividendu v objemu 30 – 40% ze svého zisku. Autor: Tomáš Holec Zdroj: The Wall Street Journal, MarketWatch, PROSPERITA finance
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688