Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  06.09.2012 11:41:37

Solidní akciový tip: diagnostické firmy


“Akcieatrhy.cz“

Lékařští profesionálové obvykle spoléhají na diagnostické testy při určování a odhalování smrtelných chorob jakými jsou HIV, onemocnění ledvin, hepatitida C, rakovina, či malárie. Toto vyšetření probíhá například odběrem močí, nebo malého kousku tkáně, načež je možné vzít malé množství DNA / RNA k určení typu nemoci. Z důvodu neustálého nárůstu těchto chorob se zdá být navyšování zisku pro společnosti, které se touto diagnostikou zaobírají, prakticky neomezené a z těchto testů mohou tyto firmy získat příjem na mnoho následujících let.

Krom testování těchto pacientů, kteří vykazují určité příznaky výše zmíněných onemocnění, stále více lidí podstupuje tato vyšetření a testy DNA i z důvodu prevence. Tato preventivní vyšetření mohou pomoci zachránit životy ještě než nemoc propukne, nebo než jsou zaznamenány prvotní příznaky. Dále pak jsou tyto testy použity při určení genetických onemocnění, která se tak mohou léčit dříve, než se projeví.
 
Poptávka po těchto službách, jak je již výše zmíněno neustále roste. Odhaduje se, že do začátku roku 2014 by měla zaznamenat 11% nárůst. Pro investory se jedná o poměrně zajímavou návratnost v následujícím období. Díky vysoké konkurenci jeobtížné najít tu společnost, která by mohla být přijatelná jako investiční záměr.

Čtěte dále:
Tady dřímá obrovský potenciál, tvrdí nestor z Wall Street o WebMD ...
Důležité léky, které dobývají svět a akcie, které mají potenciál ...
Další bublina na trhu. Tahle se však ještě nafukuje...

Infekční onemocnění zabírají 60% z veškerých provedených testů a do roku 2014 by měly přinést těmto společnostem dohromady 800 milionů eur. I u ostatních onemocnění se však očekává výrazný nárůst oproti předchozím obdobím.
 
Mezi společnosti zaměřené na poskytování diagnostických testů tohoto typu patří například Abbot Diagnostiks obchodovaný pod Abbott Laboratories (ABT) a Rosetta Genomics (ROSG). První zmiňovaná vyvinula zkušební postupy pro použití v nemocnicích, výzkumných ústavech a klinikách, které napomáhají určení rakoviny, infekčních chorob a při vyšetřeních před transplantačními zákroky. Druhá společnost vyvinula testy pro určení rakoviny plic a nádorových onemocnění spojených s
ledvinami.

Při DNA testech podstupuje pacient mnohem menší stres a bolest, než u starších typů vyšetření. Snadnější postupy by měli přimět více lidí, aby se nechali vyšetřit a nemoc tak mohla být odhalena a identifikována podstatně dříve. Nehledě na to jsou mnohem méně nákladné a tak by měly být k dispozici většímu okruhu pacientů.
 
Dalším typem vyšetření je testování z moči. To je pro pacienty ještě méně nepříjemné, než testování pomocí krevních testů či odběr tkáně a také zabere mnohem méně času. Postupem času se stává stále sofistikovanějším a upřednostňuje ho stále více lékařů. S rostoucím zájmem stále více farmaceutických společností vyvíjí testovací zařízení, která dokáží extrahovat DNA z moči.
 
Trovagene (TROV) například nedávno získala celosvětovou licenci pro určování chronické lymfatické leukémii. V průběhu let vědci identifikují stále více konkrétních mutací v postižených buňkách, které signalizují konkrétní typy rakoviny. S výhradními právy je Trovagene určitě zajímavou společností, už jen díky tomu, že se nemusí příliš starat o boj s konkurencí a zaměřuje svou činnost o to více do dalších výzkumů. Během uplynulého roku společnost prokázala, že v tomto odvětví se jedná o skutečného tygra. Vyjma povolení ke studiu svého SF3B1 získala i možnost používat MultiGEN Diagnostics clinical laboratory se všemi spojenými aktivitami a má je dále rozšiřovat. Společnost má dále v plánu navázat spolupráci s Texaskou univerzitou a vyvíjet s ní testování rakoviny slinivky břišní.
 
Investoři, kteří mají ve svých portfoliích akcie farmaceutických společností a toto odvětví preferují by se měli na tento výzkum také zaměřit, jelikož do budoucna se bude stále více využívat. Další výzkum a rozšíření bude trvat léta, ale tak jako tak se jeví do budoucna jako nejšetrnější a nejpřesnější možnost identifikace prakticky veškerých nemocí, nehledě na to, že již nyní se hovoří o faktu, že v lidském genomu je zanesena i nemoc, která ještě vůbec nepropukla a tudíž by mohly být i absolutní prevencí.

Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688