Grant Capital (Grant Capital)
Akcie ve světě  |  27.01.2012 07:48:05

US trhy ze zisků do ztrát, dnes HDP za 4Q, Evropa zahájí níže


Evropským trhům se včera náramně dařilo. Indexy posilovaly v průběhu celého dne v několika vlnách či fázích. Nezakončily sice na denním maximu, nicméně bez výrazné úhony přežily korekci před závěrem obchodování. Německý DAX posílil o 1,8 %, francouzský CAC přidal 1,5 %, londýnský FTSE přidal 1,3 %.

Zámořským trhům však vydržel optimismus pouze první půlhodinu. Nepříliš povzbudivé údaje z trhu bydleníUSA v podobě prodeje nových domů stáhly trhy z pozitivního vývoje do ztrát, ze kterých se indexy nedostaly až do závěru. Dow Jones odepsal 0,2 %, technologický Nasdaq klesl o 0,46 % a širší S&P500 odepsal 0,6 %.

Asijské trhy dnes většinou rostou, nicméně hůře se daří japonskému Nikkei, který odepsal 0,1 % či hongkongskému Hang Seng, který balancuje na hraně ztráty a zisku. Australský S&P/ASX nicméně přidal 0,4 %, roste i korejský KOSPI (+0,4 %) a indický trh posiluje o 0,8 %.

Evropě nadále probíhají jednání soukromých věřitelů s řeckou vládou o odpisu části dluhů, o výnosu nových dluhopisů, které by měly nahradit ty stávající a o dalších detailech dohody. Podle zdroje blízkého jednání bylo včera dosaženo výrazného posunu a dnes by se měly dojednávat detaily. Tyto věty se však dozvídáme kontinuálně už po několik týdnů. Jedna věc je jistá. Čas běží a hlavy EU a eurozóny budou požadovat detaily na sumitu, který by měl začít 30.1. čili po víkendu.

Evropské trhy by měly dnes zahájit mírnou ztrátou do 0,5 %. Část poklesu trhů v USA sice započítaly už včera, další část se však udála po zavření evropských trhů. Ranní futures na US trhy navíc opět ztrácejí.

USA dnes zveřejní výsledky hospodaření společnosti Chevron, Ford, Honeywell či Procter&Gamble. Ostře sledované pak bude odpolední zveřejnění předběžného údaje o růstu americké ekonomiky ve 4Q2011. Očekává se růst o 3,0 %.

 

Miroslav Hlavoň


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR a v USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688