Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  23.12.2010 10:10:09

Výhled na rok 2011 aneb co může zazářit


Colosseum

Nemálo analytiků z Wall Street hýří nad příštím rokem optimismem. Goldman Sach převážně věří emerging markets, rozvíjejícím se trhům, a komoditám, konkrétně mědi. Index S&P 500 by se podle jejich odhadů měl v příštím roce vyšplhat až na 1450 bodů, což odpovídá nárůstu zhruba o 16 – 17%. Citigroup věří, že globální trh bude pokračovat v lepšících se výsledcích (světové HDP poroste o 3,4%) a index S&P 500 by se podle jejich odhadů měl pohybovat v roce 2011 na 1300 bodech. Větší potenciál Citi opět vidí v rozvíjejících se trzích. Banc of America Merrill Lynch se zase líbí polský trh.

Každý rok kolem Vánoc jsou investoři zatíženi nesčetným množstvím nejrůznějších rozborů, hypotéz a prognóz s důrazem na nejlepší vývoj v posledních šesti nebo dvanácti měsících. Analýzy plné grafů a trendů nabízejí nespočet příběhů a důvodů, které by měly jednotlivé tituly udržet v dosavadním trendu. Je však potřeba číst mezi řádky a nepřehlížet zdánlivě bagatelizované záležitosti, protože právě ty pak mohou nadělat více škody než užitku a změnit dobře rozjeté portfolio v noční můru.

To, že akcie stojí 2 nebo 5 dolarů ještě neznamená, že je levná. A co je levné bývá často ještě levnější. Za valuací by neměla stát cena akcie, ale její fundament. Levné, by tedy mělo minimálně znamenat nízké P/E, P/S, P/B, EV/EBITDA apod. Za levné můžeme považovat akcie, které oslabí třeba proto, že jejich ředitel je vyšetřován kvůli sexuálnímu harašení, nebo, že firma zvyšuje podíl na trhu z vlastních nákladů. Společnost lze také považovat za levnou v případě, že průměrné cílové ceny z mnoha renomovaných firem signifikantně převyšují aktuální cenu na trhu atd.

Náš server zde nabízí malý přehled amerických společností, které dlouhodobě nedrží růstový trend, nejsou na seznamu „top five“, ale ani na seznamu „top twentyfive“, ale patří spíše k trendovým odpadlíkům, nicméně jejich „story“ není nezajímavá stejně tak jako jejich vnitřní parametry. Domníváme se proto, že by mohly v přístím roce příjemně překvapit:

 

Více zde

 

www.akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   5:51  Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová... Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Pá   0:03  25. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o čtvrtečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 22:27  US100 posiluje o 1,5 % 📈 X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

26.05.2021Co můžete pěstovat na balkoně aneb Vypěstuj a sněz Jana Nováková (Hornbach)
18.01.2021Tržní výhled aneb co nás čeká v tomto roce Radek Stolář (Kurzy.cz)
26.12.2019S&P 500 na 3 400 aneb Co pro rok 2020 indikují výhledy pro jednotlivé sektory? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688