Vteřina od masakru: Řidič předjel na dálnici kamion, pak zabrzdil

Další pirát silnic? Redakci TN.cz se ozval řidič kamionu, podle něhož ho po předjetí vybrzdilo bílé auto. Na videu z palubní kamery je vidět, že auto před kamionem téměř zastaví. Policie teď řidiče hledá.

Rozčilený Slavomír poslal redakci TN.cz video z palubní kamery. "Řidič osobáku se dnes dle mého pokusil o masakr na D1, když najel před 40tunový kamion a v 90kilometrové rychlosti prudce šlápl na brzdu až mě zastavil," popsal čtenář.

 

Stalo se tak minulý týden ve středu kolem deváté hodiny ráno na 92. kilometru dálnice D1. Záběry opravdu ukazují sporný okamžik, kdy kamion předjede bílé auto a pak výrazně zpomalí. Video zveřejnil kamioňák také na facebooku, kde mu v komentáři lidé vyčítali, že jel "prostředním" pruhem.

 

"Když jsem do něj vjel v zúžení, tak to nezměním. Nebo si můžu zprovoznit ten pravej za svoje," reagoval na výtku Slávek. Jenže jiný kamion, který je na záběrech vidět, do krajního pruhu bez problémů přejel. Kde je tedy pravda?

 

Podle dopravních expertů je to úplně jinak - nejde o "pravý" jízdní pruh, ale o "přídatný" pruh pro pomalá vozidla. "Je určený zejména pro vozidla, která v takto označeném úseku nedosáhnou vyšší rychlosti než 60 km/h. Do tohoto pruhu tudíž kamion, který jede rychleji než 60 km/h nemusí zajíždět," vysvětlil Pavel Jedlička, dopravní expert ze společnosti S-drive.

 

 

Jízda kamionu v "prostředním" pruhu přitom mohla být příčinou, proč auto před náklaďák najelo. "Řidič, který ho vybrzďoval, je jednoznačně agresor a přinejmenším 'pitomec', protože pokud ho chtěl poučovat, tak by to měl znát," dodal Jedlička.

 

Řidič už celý incident oznámil na policii, přiložil i uvedené video. "Hlásil jsem to hned, jak se to stalo, ale policie ho nezastavila," uvedl vybržděný kamioňák. Trestní oznámení pak podal v pátek, policisté případ předali dálničnímu oddělení ve Velkém Beranově.

 

"Věcí se zabýváme, obdrželi jsme i video. Podnět jsme kvůli předávání přijali teprve včera, a tak se teď policisté snaží zjistit osobní identitu řidiče bílého vozu. Vyšetřování je ale teprve na začátku, proto nemůžeme sdělit další podrobnosti," prohlásila policejní mluvčí Dana Čírtková.


Zařazenost 27.09.2017 13:09:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/vybrzdil-me-na-dalnici-tvrdi-ridic-kamionu-sam-blokoval-pruh.html
Přílohy


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.