Hoch (2) nikdy nemluvil, tímhle ohromil na matčiny narozeniny!

Vychovávat dítě s autismem je pro rodiče extrémně náročné. Syna s touto nemocí má i Crystal z amerického Tennessee. Chlapeček nekomunikuje a snaží se vyhýbat jakémukoliv kontaktu. To všechno se ale před nedávnem změnilo - v den Crystaliných narozenin.

Crystal Hoytová s manželem si všimli, že s jejich synem něco není v pořádku, když mu bylo devět měsíců. "Každý se mě snažil utěšit, že Ryman začne jen mluvit později. On ale negestikoval, nereagoval ani na oční kontakt. Vůbec se nesnažil komunikovat," popsala Crystal na facebooku.

 

Když Ryman něco chtěl, začal prostě plakat. Crystal se pak snažila přijít na to, co mu chybí, jiným způsobem spolu ale nekomunikovali. "Snažili jsme si namluvit, že ve všech ostatních věcech se vyvíjel normálně, a tak se nemusíme znepokojovat. V 18 měsících už nás ale úplně ignoroval," dodala maminka.

 

Rodiče proto konečně začali zjišťovat, co je s jejich synkem v nepořádku, i jinak než vyhledáváním příznaků na internetu. Přihlásili ho na terapii, která je určena právě pro pacienty s poruchou autistického spektra.

 

 

 

Ryman začal dělat obrovské pokroky už po několika schůzkách s terapeutem. "Když něco chtěl, podíval se nám do očí. Když se chtěl přitulit, sednul si k nám, objal nás, za ruku nás dovedl k televizi, abychom se podívali, co se děje v jeho oblíbeném animáku," vypočítala Crystal.

 

Ve dvou letech Rymanovi lékaři diagnostikovali autismus. Rodiče ho přihlásili i na další terapie a snažili se využít všech nabízených "řešení", protože právě třetí rok je podle odborníků pro autistické děti klíčový.

 

 

"Stala se z toho práce na plný úvazek. Často jsem brečela, prošla jsem krizí identity. Zrušila jsem všechny plány na svoje narozeniny, ale odmítala jsem se vzdát. A pak jsem dostala ten nejkrásnější dárek na světě," vypráví mladá maminka.

 

Na konci jedné ze schůzek s terapeutem, právě na Crystaliny narozeniny, uslyšela Rymanovo první slovo. "Řekl jí ahoj a zároveň zamával. Správně použil slovo a ještě k němu připojil to pravé gesto," rozplývá se Američanka. Teď se sdílením osobního příběhu snaží dodat naději dalším rodinám s autisty.


Zařazenoút 26.09.2017 17:09:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/hoch-2-nikdy-nemluvil-vsechny-ohromil-na-matciny-narozeniny.html
Přílohy

Související témata

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V