Střídaní času je zabijácké. Kvůli úspoře 50 haléřů z 60 tisíc korun kvůli němu v ČR každoročně umírají desítky lidí - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 20 (27)
 
přečíst (2) 31.10.21 12:34  Ivan Pacholík  (234407)

Kdo to počítá?

Střídání času mi nijak nevadí, ale i tak to považuji za naprostý nesmysl a nechápu, proč se na ton Evropa nemůže shodnout. A taky nechápu, podle čeho se pozná, zda ten či onen zemřel vinou střídání času.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (6) 31.10.21 11:40  Jirass  (234404)

blázen.

Kdo psal ten článek? Asi blázen. Ještě jsem neslyšel o nikom, že se v neděli ráno probudí a řekne si, on je změněny čas, pane bože a umře. Úspory energií nikdo neřeší, jde o využití dne a světla. Pokud zůstane jen zimní, v létě začnou ptáci řvát od dvou ráno a začne svitat. Večer bude tma v devět. Na konci prázdnin bude tma v sedm. To někdo chce??? Ať se nechá letní nebo raději ať to tak zůstane. Nebo Ať se upraví čas úplně jinak, hlavně ať není ten zimní. Čas po práci si chci užít a ne jít spát, že bude brzo tma. Na to je život kratkej.

Dosavadní doporučení: přečíst (6)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 01.11.21 08:33  Alex  (234424)

blázen. (+ blázen)

Fascinuje mě, jak někteří důrazně odmítají časový posun (= šoupání ručičkami na hodinách) původně motivovaný úsporou energie (dávno neplatí), a stejně důrazně horují pro časový posun motivovaný tím, že někdo chce mít v noci světlo a proto žádá, aby Slunce bylo na obloze v noci. Nebylo by jednodušší (a jedině logické) přizpůsobit svůj denní rytmus tomu, jak se Slunce po obloze pohybuje? Takto se lidstvo chovalo od samého počátku své existence, v posledních několika desetiletích se ovšem zjevně pomátlo.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (12) 30.10.21 22:36  Eliška Přemyslovna  (220727)

Vše má své meze. I lidská blbost.

Takže, s Tebou jsem opravdu definitivně skončila, zřejmě asi podplacený nebo popletený člene NERVU. Jestli tam jsou i jiní mezci Tvého druhu, tak nás potěš.

Dosavadní doporučení: přečíst (12)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 30.10.21 21:50  Petr Morava  (234391)

Přirozený čas

Kdysi dávno si naši předkové všimli, že v jistou dobu mezi východem a západem Slubce je Slunce uprostřed své cesty oblohou nejvýš. Je to v polovině jeho každodenní cesty. V tu dobu vrhají předměty nejkratší stín a i podle toho se orientovali v čase. Protože to bylo v polovině dne, začali tomu okamžiku říkat poledne.Tohle je jediný smysluplný bod a argument, proč by měl zůstat přirozený tedy zimní čas. Je to o přírodě a astronomii a taky o chápání přírodních jevů, které je v běžné populaci na ubohé úrovni. Není dobré dětem říkat, že poledne je v půli dne, kdy je Slunce na obloze nejvýš, ale že to už vlastně neplatí, protože lid se rozhodl, že poledne odsune, protože si zvykl na letní čas zavedený kvůli úsporám, kdysi ve dvacátém století. Lidem připadlo, že v létě má být ve 22 hodin ještě světlo, protože si mysleli, že jejich virtuální pojem 22 hodin je důležitější než ten skutečný fyzikální jev nazývaný poledne.Jako by nemohli nechat poledne polednem a naučit se, že to co bylo 22 hodin může být 21 hodin a podobně. Do práce můžeme jít místo v 8 v 7 a Slunce bude v tu dobu stejně vysoko, jak jsme byli zvyklí. Je to jen číslo na hodinách. Posunutý poledne je ale paskvil, který nedává žádný smysl. Je lepší posunout si čas odchodu do práce, zahájení výuky ve skolách a podobně, než rušit smysl těch pár smyslupných pojmů, které ještě nějaký smysl mají. Stejně si dnes lidi posouvají pracovní dobu, jak jim vyhovuje. Do budoucna to bude ještě běžnější.

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 01.11.21 08:21  Marcela S  (234422)

Přirozený čas

Ano, souhlasím. Tohle jediné dává smysl. Střídání času mi vadí. A pokud chce někdo jít spát dřív nebo později, je to jeho volba bez ohledu čísla na hodinách. Díky za Váš názor.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 03.11.21 17:08  Jan Vítek  (234537)

Přirozený čas

Takže protože je v létě dříve světlo, má smysl jít dříve do práce než se za světla ještě hodinu válet. 

To je přirozené.....

A je tím pádem podle vás jednodušší pak psát třeba : otevřeno v zimním období od 8.00 a v letním od 7.00 nebo to nechat stejně od 8.00? už vidím jak polovina zaměstanců a úředníků řve,  že nechtějí ráno být za světla o hodinu dýl doma, když se za hodinu nedá nic udělat...a pak muset být o hodinu dýl v práci.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (7) 30.10.21 20:40  Standa  (234388)

Nejde o úsporu

Ano, o směšnou a asi fiktivní úsporu energie opravdu nejde. Jde o to, že když pracujete, tak buď jdete domů za světla a nebo ne. Ráno je stejně tma, takže zimní čas znamená být v prác "od nevidím do nevidím". Doslova. A vlétě v devět večer tma. Takže pokud nechat jeden čas, tak ten letní.

Dosavadní doporučení: přečíst (7)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 30.10.21 20:01  Radim potesil  (234387)

Článek je odpad

Psané totálně tendenčně takže nevěřím uvedeným informacím. Za mě je střídání času naopak užitečné.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (5) 30.10.21 17:41  mrkev  (234375)

Ale no tak

Ono to je spíš kvůli lepšímu využití denního světla a ne úspoře energie. Hlavně proto, že se za těch sto let změnila pracovní doba a nepracuje se od šesti ráno...

Dosavadní doporučení: přečíst (5)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (1) 30.10.21 16:44  X x X.cz  (234373)

Korona viru skončili prázdniny

Zajímalo by mě jak s tím souvisí nějaký virus a co důležitého má ještě na svědomí, kromě lidských životů.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (10) 30.10.21 14:47  FC  (234372)

Lže jako obvykle

Jen ať zveřejní seznam těch desítek zemí, které od střídání času odešly. Nedopočítá se ani pěti!

A lže pořád a nějak mu to prochází...

Hlavně že mu zveřejní jeho jméno

Dosavadní doporučení: přečíst (10)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 30.10.21 14:33  Martin Kovář  (234371)

Ideální

Ideální by bylo mít celoročně letní čas. Není to sice pásmově přirozené, ale třeba ve Španělsku mají trvale posunutý čas oproti pásmovému a má to jen výhody.

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

přečíst (15) 30.10.21 11:12  petr58585  (233581)

nesmysl - střídání času 2x za rok nikoho nezabije

Roky jsem fungoval ná záskokové směně - to jdete jednou na ráno, podruhé třeba na noc a potřetí na odpolední směnu - chaoticky a dle potřeb jiných. Máte roky a roky totálně rozhozené biologické hodiny. Povídejte mi o tom, jak je šoupnutí rafiček o hodinu 2x za rok strašlivě škodlivé :) Jděte s těmi bludy do háje.

A co se týká potenciálních úspor při střídání času? No spíš bych to viděl tak, že všichni normální lidi chtějí mít v létě déle slunko a netouží po východu slunce ve 3 hodiny ráno  - proto máme zavedený letní čas. A taky to dává smysl!

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 31.10.21 10:01  Bretislav  (231665)

nesmysl - střídání času 2x za rok nikoho nezabije

Škodlivé nejspíš ne, ale je to zbytečné. Stejně jako si zvolit práci ve trismennem provozu. To je každého volba, ale proč obtěžovat ostatní, kteří mají pro svůj život rádi efektivnější řešení takovýmito pitomosti. To je jako 3 sazby DPH a podobný nesmysly. Socialistická témata, která mnohým ospravedlňují jejich konání.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (8) 30.10.21 09:06  Pavel Peřina II  (234364)

Střídání

Já nevím kde je problém. Mediální masáž pro zrušení střídání času je hrozně silná. Člověk je nucen vstávat o hodinu dřív docela často: v pondělí po víkendu, po dovolené, když potřebuje být v devět ráno někde dál. Není to větší problém. Co je problém je představa, že při zachování našeho jediného správného středoevropského času, kdy je poledne přibližně ve dvanáct, začne být spousta věcí špatně. Pracovní den odvozený od toho, že spousta lidí dává děti do školy, začne zhruba půlit dobu, kdy je světlo, takže je méně času na venkovní aktivity večer od jara do podzimu. V květnu a koncem července bude tma v osm, v dubnu a srpnu v sedm, v září v šest. V červnu bude svítat o půl třetí a ve čtyři ráno vyjde slunce. A celoroční letní čas zase znamená, že spousta lidí bude od října do konce února vstávat za tmy. Na středoevropském času není přirozeného nic, je to lidský konstrukt.

Dosavadní doporučení: přečíst (8)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 31.10.21 09:57  Bretislav  (231665)

Střídání

Nejde o přirozenost, ale o zbytečnost. Lepší je pochopitelně ten čas kdy je víc světla v létě kdy je dlouhý den. Smysl v čase ktery má za cíl ušetření pětikoruny v době led osvětlení nevidím. Nic užitečného to nepřináší, ale mrtvoly bych do toho netahal.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (11) 30.10.21 08:26  RUyR  (234361)

Úplná hrůza

Je to fakt děsivé, až hororové. Herečky (nejen ony, ale i mnozí vědátiři) hořekují nad následky střídání času...Zároven se chlubí svými zážitky z cest, při kterých létají z jednoho časového pásma do druhého a páni redaktoři ochotně naslouchají a dávají jim prostor. Nechtěli byste konečně začít dělat skutečnou novinařinu?

Dosavadní doporučení: přečíst (11)
Vaše doporučení:

přečíst (13) 30.10.21 07:57  Willis  (229487)

Hroznej vrahoun

Takže změna času 2x do roka škodí, jo? Tak hlavně že už dávno zrušili směnné provozy, kde člověk dělá denní/noční a kde se to mění 2x do týdne. A taky super, že byla zavedená přísná večerka, kdy po 22. hodině musí být všichni v posteli, protože zabijácké ponocování je nelidské. Taky bezva, že zrušili noční bary, člověk má v noci spát. A co Hollywood a jeho genocida lidí s půlnočními premiérami, už bylo na čase to zrušit. Premiéru hezky v 6 večer a alou na kutě... Tak mi tu netvrďte, že posun o JEDNU hodinu dvakrát za rok je zabijácký. Jen zlomek populace má možnost držet nějaký přísný rozvrh dne, kdy by chodili spát a vstávali každý den ve stejný čas a z toho zlomku co si to mohou dovolit, ještě míň jich to chce dodržovat.

Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:


Diskuze Střídaní času je zabijácké. Kvůli úspoře 50 haléřů z 60 tisíc korun kvůli němu v ČR každoročně umírají desítky lidí, další stránky: 1 | 2 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Střídaní času je zabijácké. Kvůli úspoře 50 haléřů z 60 tisíc korun kvůli němu v ČR každoročně umírají desítky lidí

Střídaní času je zabijácké. Kvůli úspoře 50 haléřů z 60 tisíc korun kvůli němu v ČR každoročně umírají desítky lidí - zdrojová stránka k tématu diskuze Střídaní času je zabijácké. Kvůli úspoře 50 haléřů z 60 tisíc korun kvůli němu v ČR každoročně umírají desítky lidí.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Střídaní času je zabijácké. Kvůli úspoře 50 haléřů z 60 tisíc korun kvůli němu v ČR každoročně umírají desítky lidí e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Střídaní času je zabijácké. Kvůli úspoře 50 haléřů z 60 tisíc korun kvůli němu v ČR každoročně umírají desítky lidí.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  672.00  +0.45% 
 ČEZ  946.50  -0.21% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 126.00  +0.85% 
 GEN DIGITAL  557.00  -1.42% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KOFOLA CS  296.00  -0.34% 
 KOMERČNÍ BANKA  773.00  -0.64% 
 MONETA MONEY BANK  98.20  -1.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 960.00  0.00% 
 PHOTON ENERGY  44.50  -1.44% 
 PILULKA LÉKÁRNY  175.00  -1.69% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  -1.23% 
 VIG  736.00  +0.68% 
Komodity online
 Ropa 78.16 USD 03.06   
 Zlato 2348.77 USD 03.06   
 Stříbro 30.55 USD 03.06   
 Káva 226.43 USD 03.06   
 Cukr 18.79 USD 03.06   
 Bavlna 73.16 USD 03.06   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.