Vytěsnění akcionáři z dob kuponové privatizace mají poslední šanci přihlásit se o své nároky za více než miliardu korun. Klíčové promlčecí lhůty vyprší už letos na podzim - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 7 (7)
 
přečíst (1) 01.09.21 08:14  Kebab Jméno 'Kebab' používá stále stejný uživatel  speedy60zavinactiscali.cz  (209001)

vytěsnění aneb excelentní politická prasárna!

Je žel pozoruhodné, jak tady v Čehúnsku po excelentní politické (a také pro postižené excelentní ekonomické!) prasárně jako bylo a stále je ono vytěsnění aneb vyvlastnění akcií ... je ticho po pěšině.

Zdejšími Čehúny bylo vytěsnění přijato jako asi nějaké přírodní neštěstí, že?, tedy které nebylo možno ovlivnit, nebo ho Čehúni většinově vůbec ignorovali páč mají své knedlo zelo vepřo - a teď se někteří po letech diví. Dokladem jsou některé diskuzní příspěvky k akciím právě tady na webu. Žel, někdy se blížící tomu černému humoru. Protože drobný akcionář v pozdním prozření přišel o vše, o akcie i o peníze a za ty jeho peníze si spokojeně dnes chrochtá a mastně mlaská někdo jiný ... a směje se mu!

Přitom to vytěsnění nebylo nějaké nenadále zemětřesení nebo tornádo přišlé shůry, ale bylo přijato napříč politickým spektrem a za podmínek které byly asi patřičně prolobované, zjevně záměrně a právě k pláči drobných akcionářů.

Takže viníci jsou zdejší politici a politické strany, které si ten zdejší Čehún sám zvolil. Po převratu ho tito zdejší politici nalákali na budování kapitalismu a právě skrze kupónovku, to aby o několik let později ho těch akcií zase zbavili: za podmínek kdy se vytěsňovalo za podivné odhady a za situace kdy soudy tady kulhají na obě nohy, cítíc se okradení drobní akcionáři totiž potom podstupují martýrium na léta a bez záruky úspěchu. Do toho přeměnou původního RMS do CDCP a tím i vznikem tzv. nezařazených účtů zaniklo i informování drobných akcionářů, třeba právě o tom že už oni akcionáři nejsou (byli vytěsnění) a měli by se začít sami starat proč. A přihlásit se potom včas případně o protiplnění. I za toto jsou odpovědni zdejší politici.

Nevolte proto teď o parlamentních volbách politické strany  a tím i politiky, kteří tuto prasárnu s vytěsněním tehdy umožnili a postupem času dál různě tzv. šperkovali!

Pokud tak (a obávám se že i opakovaně)  učiníte, tak nenaříkejte že jste přišli o peníze.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 01.09.21 08:29  Kebab Jméno 'Kebab' používá stále stejný uživatel  speedy60zavinactiscali.cz  (209001)

vytěsnění aneb excelentní politická prasárna!

... a to jsem nezmínil časté situace, kdy  se tady mohly původně zaknihované akcie měnit na listinné a ty nejlépe tzv. anonymní, někdy se tato "operace" těmi vykuky udělala pod různými záminkami i na několikrát, takže mnozí drobní akcionáři se toho potom vytěsnění ani nedožili, že?, to protože po čase přestali být akcionáři ještě před vytěsněním Jednoduše proto, protože si listinky oni nevyzvedli a po čase přišli i o případné peníze za ně z dražby. 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (3) 31.08.21 19:37  josef hetcl  (231666)

zapomenuté akcie

dobrý den,nevíte kde se zajemci mohou o zapomenuté akcie přihlásit? Děkuji za zprávu. Josef

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 31.08.21 20:03  Kebab Jméno 'Kebab' používá stále stejný uživatel  speedy60zavinactiscali.cz  (209001)

nejdříve je třeba se Pepo rozpomenout

takže o zapomenuté akcie už přece potom nepůjde. Článek ale neřeší zapomenuté akcie jako takové ale případy, kdy drobný akcionář byl vytěsněn tedy vyvlastněn a měl se přihlásit včas o protiplnění.  A zatím se nepřihlásil. Je tam promlčecí lhůta takže ta až uplyne tak akcionář nejen že není už po vytěsnění akcionářem ale nemá ani ty peníze.

Obvykle jsou informace o vytěsnění uvedeny někde v textu v obchodním rejstříku pro danou společnost. Takže Pepo tam hledej a čti, tj. kde a jak se přihlásit o protplnění.

Jinak na internetu jsou různé přehledy o tom kdo vytěsňoval a kdy je promlčení, třeba tady:

https://www.in-server.cz/vytesneni-akcionaru/

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 30.08.21 09:40  Mixoun  (231579)

Výkup za skvělé ceny

Proklikal jsem se tím až k návrhu smlouvy, kde jsem uviděl "výhodné" výkupní ceny, například ČEZ za 80,- Kč apod. To mi nepřipadá jako nějaká férová cena.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 27.08.21 14:10  ilam  (187865)

Dobrá reklama...

klasika..

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 29.08.21 13:00  Island  (231552)

Dobrá reklama...

No, reklama sice ano, ale také fakt (vyvlastnění, kdo se nepřihlásí se vyplatí...).Cca 4mld po 3letech od squeeze je zlodějna po Česku - politruk Fiala jenom planě agitátorsky (se zanícením zapáleného komsomolce) žvaní, ale proč o tomto nemluví a tuto zlodějnu nechce nenapravit, tuto křivdu, která se prosadila díky jeho soukmenovci Doleželovi v r. 2005 (jeho předloženém squeeze out zákonu)?? Kdo ví, kolik shrábli a ještě shrábnou po 3 letech promlčení zcela bezplatně vyvlastňovatelé, tj.hlavní akcionář, i když jde o zcela cizí majetek (jiných)

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze Vytěsnění akcionáři z dob kuponové privatizace mají poslední šanci přihlásit se o své nároky za více než miliardu korun. Klíčové promlčecí lhůty vyprší už letos na podzim, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Vytěsnění akcionáři z dob kuponové privatizace mají poslední šanci přihlásit se o své nároky za více než miliardu korun. Klíčové promlčecí lhůty vyprší už letos na podzim

Vytěsnění akcionáři z dob kuponové privatizace mají poslední šanci přihlásit se o své nároky za více než miliardu korun. Klíčové promlčecí lhůty vyprší už letos na podzim - zdrojová stránka k tématu diskuze Vytěsnění akcionáři z dob kuponové privatizace mají poslední šanci přihlásit se o své nároky za více než miliardu korun. Klíčové promlčecí lhůty vyprší už letos na podzim.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Vytěsnění akcionáři z dob kuponové privatizace mají poslední šanci přihlásit se o své nároky za více než miliardu korun. Klíčové promlčecí lhůty vyprší už letos na podzim e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Vytěsnění akcionáři z dob kuponové privatizace mají poslední šanci přihlásit se o své nároky za více než miliardu korun. Klíčové promlčecí lhůty vyprší už letos na podzim.


Zprávy o koruně

Čt 08:21 Česká koruna na pozitivní vlně (ČSOB-Dealing) Měny-forex
 Burza Prime 14:24 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  684.00  +0.59% 
 ČEZ  888.50  +1.78% 
 ERSTE  1 132.50  +0.80% 
 GEN(NORTON)  478.00  -0.42% 
 GEVORKYAN  258.00  +0.78% 
 KB  788.50  +0.96% 
 KOFOLA  272.00  +0.74% 
 MONETA  97.50  +0.21% 
 PHOTON  43.30  -0.23% 
 PILULKA  176.00  +2.33% 
 PM  15 860.00  -0.63% 
 PRIMOCO   865.00  +0.58% 
 VIG  744.00  +0.95% 
Komodity online
 Ropa 83.07 USD 14:08   
 Zlato 2311.09 USD 14:08   
 Stříbro 27.28 USD 14:08   
 Káva 193.96 USD 14:08   
 Cukr 19.67 USD 14:08   
 Bavlna 77.36 USD 14:08   


Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.