Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 6 (6)
 
přečíst (3) 16.05.20 11:15  jarda  (182462)

Co jste čekali ?

Co bychom také mohli čekat, když se stát řídí jako firma žijící z dotací od daňových poplatníků celé Evropy. Rakouský sedlák, francouzský dělník ....,   a ti všichni ostatní, se na to skládali ze svých daní ! A u nás polointeligentní lůza nemůže přijít EU na jméno. Všichni tito lidé se nechali ukolébat lží, sežrali darovanou koblihu a rozplývají se ve vesnické hospodě nad pivem, které si mohou dát navíc za přídavek k důchodu. A teď už bude následovat jen jedno - gigantické zadlužení, omezení dotací z EU, zdražování všeho, znehodnocování koruny a nářek, jak je možné že k tomu došlo, když jsme byli přece nejlepší. Až toto pochopí i chovatel králíků a slepic z Horní Dolní na okrese Karviná, tak teprve potom bude možná líp. Zatím to vypadá, že bude hůř. No, kdo chce kam, pomozme mu tam ! Teď se bude hledat příčina tohoto všeho. A kdo za to může ? No přece ten virus. Jinak jsme přece byli nejlepší. 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (11) 15.05.20 19:42  FMach  fmachzavinacemail.cz  (211358)

Roste !!

Jistě a nedivím se tomu, je plně soběstačné a téměř na EU nezávislé a tak se mu žije mnohem lépe. Takže máme se od nich co učit a pokud Babiš planě nesliboval , měli bychom jej podpořit abychom byli i my soběstačni, tak jak jsme byli v roce 1989. Bohužel banda ODS, ČSSD, KDU a TOP09 nás doslova prodala za babku a udělala z nás otroky do montoven a my jsme se nechali napálit a bude to hodně bolet a zkorumpovaná média budou lynčovat jakýkoliv krok k soběstačnosti. 

Jen tak pro zajímavost, dnes jsme v potravinách soběstačni asi kolem 40 % , záleží o jakou potravinu jde, ale představte si, že vypukne válka a přestanou se vozit potraviny, každá země bude muset vystačit s tím co dokáže sama vypěstovat či vychovat a pokud jsme ze 40 % soběstačni a těch 40% lidí bude jíst stejně, pak 60 % lidí zemře hlady a to je dílo ODS, ČSSD, KDU a TOP09. Prostě to je tak. V druhé válce bylo 75 % lidí v  zemědělství a většina žila na vesnicích a každý měl doma sleoice, husy atd, včetně políček a záhumenek a tam si pěstovali co potřebovali a za války lidé z měst chodili nakupovat na vesnice a díky tomu přežívali a dnes na vesnicích toho moc není a tak dnes žije 60 % lidí v městech a na vesnicích se nepěstují potraviny a nikdo doma nemá zvířectvo a tak lidé z měst nemají kde nakupovat jídlo. Toto se v Maďarsku a v Polsku nestane obě země jsou soběstačné a Bruselu se to nelíbí, nemají jak je vydírat k poslušnosti. 

Proto jim fandím a nesnáším naše politiky zkorumpované zaprodance z ODS, ČSSD, KDU a TOP09 a bohužel se k ni  přidali i "Piráti a to jsem si myslel, že je gto mladá krev a budou lepší a myslet na budoucnost, ale je to velký omyl myslí jen na sebe.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 16.05.20 11:40  jarda  (182462)

Větší nesmysly už jsem dlouho nečetl !

No jistě ! Piráti jako " mladá krev myslící na budoucnost". Hloupější text jsem ještě nečetl. Už vás vidím jak jste asi kdysi nadšeně fanaticky vyolával "My jsme mládež nová, mládež Gottwaldova" ! Vy všichni soudruzi (cca 10% voličů) jste cíleně přeběhli k těm , co tvrdili, že bude líp, a to jen proto, že jste přestali po 30 letech od listopadu 89 věřit, že ještě někdy budete o něčem v této zemi spolurozhodovat. Těch 10 % rozhodlo, vy "zkorumpovaný zaprodanče" , že to tady dnes vypadá tak jak vypadá, tedy blbě ! Ten váš jazyk připomíná Rudé právo v roce 1952, když takoví jako vy, zavraždili Horákovou. A už se zase cpete k moci ! Doufám, že ty vaše pitomosti každý normálně myslící člověk,  který nemá IQ70, prokoukne ! Mám jedno řešení, jak takovým jako vy, vzít vítr z plachet. Ne, jako kdysi, "proletáři všech zemí spojte se", ale vy " zkorumpovaní zaprodanci" z ODS,  ČSSD, KDU, TOP 09, Piráti a STAN, spojte se do jednotného demokratického předvolebního bloku a zabraňte novému Únoru 48 ! Nedělejte chybu znova !

 

 

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 16.05.20 07:56  Ex  (197178)

Roste !! nejen Maďarsko ale i Polsko ve srovnání s loňskem 2% růst

Morawiecky uvedl v TV, že Polsku vzrostlo HDP za 1. kvartál o 2% oproti loňsku a že do konce roku by rádi propad oproti plánu vyrovnali. Nevím jak u nás, ale s tím jak koruna oslabila je ve vyjádření v eurech už jen z titulu oslabení koruny 8% propad.  Jestli to není tím, že polská BPN si se zlotým tak nepohrává jak naše ČNB. I když přinutit intervenční koruny našich velkobank aby se přesunuly do státních dluhopisů z úložek v ČNB považuji za docela rozumný krok. Část sice odchází ale zatím měnu nesrazila víc než o 8 - 9%. A až budou chtít dluhopisy prodat, tak je tu ČNB, která je odkoupí za peníze co teď ušetří na úrocích v rámci kvantitativního uvolňování. To by měl zákon povolit spolu s vyplacenými úroky do 2% objemu možných úroků a tedy možného inflačního cíle.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (8) 15.05.20 15:11  Radek a  (211143)

promeškaná šance

Místo, aby ČR tuto krizi využilo k rozsáhlé restrukturalizaci a posunu směrem k high-tech ekonomice, ČNB všem zase podrazí nohy, oslabováním koruny pomůže zemi zabetonovat nadále v roli montovny a výrobny podhodnocených polotovarů a inflací znemožní masivní investice do nových technologií.

 

 

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (8)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 15.05.20 11:11  VIC  (211345)

Oslabeni:

"Koruna na zveřejněná data reagovala poklesem vůči euru o 0,3 procenta."

A hned na to posilila o 1% procento :)

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:


Diskuze Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste, další stránky: 1

Odkazy k diskuzi Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste

Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste - zdrojová stránka k tématu diskuze Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Koruna, oslabuje, česká ekonomika už v 1Q zažila největší negativní ekonomický šok od svého vzniku, a to je jenom začátek. Maďarsko překonalo očekávání trhu, na rozdíl od Česka roste.


Zprávy o koruně

Další zprávy k tématu "Koruna spodek"

 Burza Prime 11:19 
Název Kurz Změna
 COLT(CZG)  671.00  -0.74% 
 ČEZ  940.00  +0.05% 
 ERSTE  1 113.00  +0.59% 
 GEN(NORTON)  566.03  +0.18% 
 GEVORKYAN  254.00  -0.78% 
 KB  774.00  -0.13% 
 KOFOLA  296.00  -0.34% 
 MONETA  97.10  -0.10% 
 PHOTON  45.15  +1.01% 
 PILULKA  174.00  +1.16% 
 PM  15 040.00  +1.21% 
 PRIMOCO   810.00  0.00% 
 VIG  725.00  -0.41% 
Komodity online
 Ropa 82.05 USD 10:56   
 Zlato 2343.36 USD 10:56   
 Stříbro 31.23 USD 10:56   
 Káva 237.03 USD 10:56   
 Cukr 18.16 USD 10:56   
 Bavlna 77.59 USD 10:56   


Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.