EKOSPOL: Nutit pronajímatele odložit nájem je špatný nápad, povede k platební neschopnosti všech - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 18 (18)
 
přečíst (0) 05.04.20 13:04  paul  (209905)

V Praze je kauce 1 maximalne 1 5 mesice a drive nebyla zadna :-(

V  Praze je kauce 1 maximalne 1,5 mesice a drive nebyla zadna :-(

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 04.04.20 13:43  Tatana  (209902)

1 kauce

Mimo Prahu je vetsinou jen1 kauce,lidé vše zničí, nevymaluji a zmizí.

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (1) 03.04.20 18:54  Tatana  (209902)

Smenka

Smenka se proplati i bez soudu.Pod nájemnik si musí zaplatit služby,vodu,teplo,výtah,úklid,fond oprav,zisk může pronájemce odpustit

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 10.05.20 10:19  roman  sedmihlavydrakzavinacseznam.cz  (208150)

Smenka

souhlasím.. nájemník nemá být chráněn... pokud si plní povinnosti, pronajímatel s ním bude určitě spokojen.. často to tak ale není.. zničený byt, zmořený štěnicema a td..

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 03.04.20 18:18  Tatana  (209902)

Dlužni úpis formou smenky

 

Nájemníci přestanou platit a nedoloží proc za tři měsíce se odstěhuji a zmizí pronajímatel musí vymalovat a uklidit bydleli tři měsíce zadarmo,smenka nutna,soudy zahlcen 

 

 

 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 04.04.20 09:06  Petr Silhanek  (209925)

A kde je problem

Dobrej, 

Preci v CR je vsude normalni, ze se pri pronajimani sklada 3 mesicni kauce. Kdyz vam za 3 mesice odejdou, nezustanete preci tratna. 

Jestli i tak ano, mate smlouvu a muzete to po nich vymahat. Na co byste chtela smenku?

Proto ze jsou soudy zahlcene, coze, takze vsichni musi cekat a vy nebudete? Smenky??? A co kdyz vas najemnik se bude chtit branit ze objekt nebyl v poradku, ci kuli tomu ze jej diky krizi nebylo mozne uzivat - to je snad normalni ne, tam ma najemnik jasne pravo minimalne na slevu, jak by se tomu mel branit kdyz by mel podepisovat smenky? 

To je uplny nesmysl, uvedomte si ze podnikani nese rizika a vy ve vasem podnikani mate jen opravdu mala rizika, tak budte rada ze tomu tak je. 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 03.04.20 18:10  paul  (209905)

po 13 letech jsem dostal dluzne najemne soud rozhodl v roce 2008

po13 letech jsem dostal dluzne najemne dluzil v roce 2007  , soud rozhodl v roce 2008, penize prisly minuly mesic

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 04.04.20 08:52  Petr Silhanek  (209925)

To je ale hrozne

Ach boze to je ale hruza....

Predstavte si, ja musim vyrobit pro zakaznika vyrobky, zaplatit zamestnance, zaplatit material, najem a vse mozne kolem. Zakaznik mi potom nezaplati. Dam ho k soudu, zaplatim soudni poplatky a on zkrachuje nez dojde k soudu. Stalo se to nejmene 10 krat.

To je normalni to je byznys a jeho rizika a to stejne musi byt i u pronajimani. Vy asi chcete abych vas litoval ze jste dostal najemne po 10 letech. No, hned jste dostal 3 mesice kauce jestli jste ho vyhodil a penize jste navic nakonec dostal, jse clovece stastlivec, uvedomte si to!

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 03.04.20 17:28  Tatana  (209902)

Dlužni úpis formou smenky

Již  za brezen ,mi nájemník  nezaplatil,vydírá mne.Platim 2500 fond oprav,za něj  vodu, teplo,elektrinu,plyn,vytah,uklid. Bez zisku platím 4000kč správně by měl platit vše kromě mého zisku určitě Sama nemám peníze a je pro mě těžké to platit za něj je třeba to zajistit směnkou pokud už se tak rozhodne.  Mohu se vzdát svého zisku po 3 měsíce ale nemám důvod platit za něj to co spotřebuje kdyžtak dlužní úpis  a směnka za každý měsíc je nutná

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 03.04.20 17:47  Petr Silhanek  (209706)

Dlužni úpis formou smenky

Mate naprostou pravdu. Pokud nebude platit za sluzby je to duvod k ulonceni najmu. Pokud vam Stat znemozni najem ukoncit, urcite zalujte stat o nahradu vasich skod.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (1) 03.04.20 16:22  paul  (209889)

Najemni byty NEBUDOU protoz se NEVYPLATI pronajimat budou jen byty vlastnicke

kdyz se NEVYPLATI pronajimat,budou pronajimatele PRODAVAT a pak  budou jen byty vlastnicke, mladi lide se nebudou moci stehovat za praci, irmy nebudou MIT LIDI...zlikviduje se NAJEMNI BYDLENI

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 03.04.20 17:43  Petr Silhanek  (209706)

Najemni byty NEBUDOU protoz se NEVYPLATI pronajimat budou jen byty vlastnicke

A jak jste prisel na to ze se nevyplati pronajimat??? Je to jednoduse tak, ze pokud nepronajimate ci nevyuzivate tak ztracite.

Odklad platby najemneho u existujicich najmu by nemel a nebude mit takovy efekt ani z dlouhodobeho Ani z kratkodobeho hlediska.

 

Kratkodobe hledisko: Potrebuji Ted odjet za praci do Brna. Stavajici najmy jsou odlozene. Podivam se na inzeraty, sjednam si novy najem a je to. Nezapomente, v opatreni se jedna o najmy uzavrene pred krizovym stavem. 

 

Dlohodobe hledisko: Hmm, potrebuji odjet za praci do Brna, hmm, nabizi nam najem za 15000kc, neni to nejak moc, kdyz byt ma Ted hodnotu Jen 2 milionu. Hmm, jak dlouho v Brne zustaneme? Jenom rok, tak to se nevyplati ten byt kuli tomu kupovat, zaplatime najem. Mozna budeme 5 let, no tak to uz je mozna lepsi si sjednat hypoteku.

 

Vysvetlete mi proc by jako nemely byt najmy dostupne? Jedine Co se v takovem pripade muze stat je, ze nemovitosti ztrati povest nejbezpecnejsiho investicniho pristavu. A to jeste spise nenastane. Ale to by melo byt jako spatne?

 

Vy asi budete jeden z tech co tu koupil nebo zdedil nekolik bytu, pulku pronajimate Airbnb a pulku najemnikum dlouhodobym. Mam pro vas spatnou zpravu, vas se krize dotkne taky, at uz budou najmy odlozeny ci ne. Pokud pronajimate komercni objekty, radim vasim najemnikum jiz Ted se obratit na pravni zastupce, protoze I bez vladnich opatreni zakon dava moznosti jak soudne vymoci zruseni ci slevu na najemnem. 

 

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (2) 03.04.20 14:07  paul  (209889)

Neni možné Ohrožovat další skupiny obyvatel pak se systém sesype.

Ohroženy tímto nedomyšleným nápadem budou hlavně tisíce malých pronajímatelů, kteří na úplatném poskytování vlastní nemovitosti mají založený svůj byznys. Nyní reálně hrozí, že přijdou o svůj jediný zdroj příjmů, a to až na půl roku. Dokáže si vůbec někdo představit, že by byl dlouhých šest měsíců bez peněz? A to dokonce hrozí, že za své nájemce budou po tuto dobu dokonce doplácet.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 03.04.20 15:28  Petr Silhanek  (209706)

Systém se nesesype jenom se narovnají jeho vztahy.

Takže vy jako nesouhlasíte s tím, že když vám zásah vyšší moci brání k využívaní pronajatého objektu k účelu který byl pronajatý že byste neměl být povinen platit nájemné???

Dále tedy že utrpí "tisíce malých pronajímatelů, kteří na úplatném poskytování vlastní nemovitosti mají založený svůj byznys". Hmm sám přiznáváte že je to byznys a vy si jako nemyslíte že nemá mít svá rizika.

Ano, teď nebudou mít pronajímatelé příjmy, nebudou mít ale také náklady s nemovitostmi spojeny.

Majitelé nemovitostí, no není to zrovna ohrožená skupina obyvatel, nemovytosti mohou prodat když na to přijde. Ono by se mohlo stát že by pro nahrazení svých příjmů museli dokonce začít i pracovat.

Mám pro vás novinku, investice do nemovitostí nemusí být naprostá jistota a také by to tak nemělo být. Jako každý výrobek dům s časem a opotřebením by neměl na hodnotě přibývat ale ztrácet. Nechápu tu zvrácenost pocitu že to musí být opačně než u všech ostatních výrobků na světě.

"Dokáže si vůbec někdo představit, že by byl dlouhých šest měsíců bez peněz?" Jako vážně, ono těm majitelům něco brání vydělat si v mezidobí něčím jiným než očekávanou "dividendou" z investice? 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 03.04.20 15:38  paul  (209889)

nebude Nájemní bydlení lidi se nebudou stěhovat za prací

Děkuji vám za váš názor systém se sesype protože už teď mnoho pronajímatelů nechávají byty prázdné jelikož   příjem z těchto bytu je menší než 2% ceny nemovitostí a plánuji vše prodat. tím NEBUDE moznost sehnat Nájemní bydlení a nikdo nebude mít šanci Stěhovat se za prací. a tak se nám celý systém sesype. už Teď bojují majitelé s nedostatkem řemeslníků s neplatiči s vysokými cenami stavebních materiálů atd  atd. takže při dalších překážkách v tomto byznysu je nejlepší prodat a užít si peněz a neposkytovat cizím lidem bydlení a platit daně opravy.....atd

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (2) 03.04.20 16:16  Petr Silhanek  (209706)

To byty asi zmizí že nebude nájemní bydlení.

"příjem z těchto bytu je menší než 2% ceny nemovitostí".

No, ano, to je celkem pochopitelné když ta hodnota ze které to počítáte je nafouknutá bublina. Až nám splaskne budete na 5% což je velmi slušné na relativně bezpečnou investici.

"NEBUDE moznost sehnat Nájemní bydlení a nikdo nebude mít šanci Stěhovat se za prací". Aha, takže ono odložení platby nájmu způsobí nedostatek nájemního bydlení? Oni se ty byty asi vypaří?

Navíc říkáte že ty byty zůstávají volné, proto, že výnos je nízký. To je neuvěřitelné tvrzení - takže vy kupujete byty aniž by v nich někdo měl bydlet, protože pronajímat je by se nevyplatilo. To je jako kdybych kupoval auta a tvrdil že využívat nebo pronajímat je se nevyplatí a proto je radši nechám stát ladem... to se jistě vyplatí víc.

"neposkytovat cizím lidem bydlení a platit daně opravy.....atd"

Daň z příjmu z nájmů dělá asi 0,00176% z veřejných příjmů. S ohledem k daním by jistě tyto prostředky byly daleko lépe zdaněny v rukou jiných podnikatelů, nemyslíte?

Navíc ale zákonná opatření tohoto typu působí k tomu aby bydlení bylo dostupnější a levnější, to snad znamená naopak, že se pronajímat bude více a lépe a i prostředků na opravu bude více. Přeci když za byt zaplatím o 40% méně, tím spíše zbydou prestředky na jeho rekonstrukci a opravy.

 

 

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 03.04.20 15:37  paul  (209889)

Lidé nebudou mít možnost Stěhovat se za prací

Děkuji vám za váš názor systém se sesype protože už teď mnoho pronajímatelů nechávají byty prázdné jelikož   příjem z těchto bytu je menší než 2% ceny nemovitostí a plánuji vše prodat. tím NEBUDE moznost sehnat Nájemní bydlení a nikdo nebude mít šanci Stěhovat se za prací. a tak se nám celý systém sesype. už Teď bojují majitelé s nedostatkem řemeslníků s neplatiči s vysokými cenami stavebních materiálů atd  atd. takže při dalších překážkách v tomto byznysu je nejlepší prodat a užít si peněz a neposkytovat cizím lidem bydlení a platit daně opravy.....atd

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (3) 03.04.20 11:51  Petr Silhanek  silhanekzavinaccmkkits.com  (209706)

Napad je to dobrý a článek je spíše drzost zveřejňovat v tomto stavu!

Takže, začneme nějakými fakty.

Podnikatelé nemohou využívat prostory k účelům za kterými byly pronajaty! Toto je ekvivalent nefungující vody a elektřiny, v takových prostorách se také neplatí nájem do doby než majitel závady odstraní, nad tím se nikdo nepozastavuje. V době povodní se v zasažených prostorách také nájem neplatí, nebo by alespoň neměl.

Zákon na tyto situace sice pamatuje - nemožnost užívání pronajímané věci z důvodu zásahu vyšší mocí. Ale majitelé rádi zneužívají tohoto nerovnoprávného postavení a pronajímatele který neplatí by stejně rádi vihodili.

Toto platí tedy pro komerční objekty přímo zasažené opatřeními ve stavu nouze. Což jsou tedy všechny vyjma potravin a lékaren.

........

Že se tím přenese zodpovědnost na majitele. Ano prosím, tak by to také mělo být. Nicméně i ti mají velmi významné úlevy 1) Odklad splátek hypoték 2) Náklady za služby, energie, zálohy apod. zůstávají pořád na bedrech pronajímatelů.

Ohledně situace kdy se toto zákonné opatření bude týkat i bytů a jiných nekomerčních prostor tam mám určité obavy ohledně zákonnosti a případné zodpovědnosti státu v případě žalob, které jistě příjdou.

Nicméně chápu i tuto část návrhu jako čistě sociální záležitost. Myslím si že by stát rovnou měl zaplatit majitelům nějaké odškodné za oprávněné náklady spojené s takovýmito prostory ALE nikoliv dorovnávat jejich ušlý zisk.

.........

A teď mi prosím vzsvětlete vy, jak toto opatření zemi ekonomicky ublíží. Že by se přestaly platit všechny dluhy a to máte podložené jak? Navíc skoro všichni nabízí splátky úvěrů jakéhokoliv typu odložit.

Že firmám a fyzickým osobám zůstane více peněz a že je budou zadržovat na dobu horší krize? To snad nemyslíte vážně, chcete mi říct že firmy či podnikatelé, nebo i fyzické osoby jsou známí tím že si tvoří rezervy a zadržují peníze. Tím bych spíše řekl jsou známí majitelé nemovytostí.

A váš třetí argument že by se měla dohoda nechat na majitelích a nájemnících. Už jsem to teď slyšel na vlastní uši. Nájemník: "Omlouvám se, musím prodejnu nechat zavřenou a mám jen 10% obratu, mohl byste mi odložit nájem či snížit nájemné" Majitel: "NE, tuto situaci jsem nezpůsobil, nevidím důvod proč bych na ní měl být tratný".

 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze EKOSPOL: Nutit pronajímatele odložit nájem je špatný nápad, povede k platební neschopnosti všech, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi EKOSPOL: Nutit pronajímatele odložit nájem je špatný nápad, povede k platební neschopnosti všech

EKOSPOL: Nutit pronajímatele odložit nájem je špatný nápad, povede k platební neschopnosti všech - zdrojová stránka k tématu diskuze EKOSPOL: Nutit pronajímatele odložit nájem je špatný nápad, povede k platební neschopnosti všech.

Zasílání Denního souhrnu názorů na EKOSPOL: Nutit pronajímatele odložit nájem je špatný nápad, povede k platební neschopnosti všech e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu EKOSPOL: Nutit pronajímatele odložit nájem je špatný nápad, povede k platební neschopnosti všech.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  635.00  +0.16% 
 ČEZ  854.50  +0.65% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 116.00  +0.22% 
 GEN DIGITAL  491.00  -3.16% 
 GEVORKYAN  252.00  -0.79% 
 KOFOLA CS  272.00  +0.37% 
 KOMERČNÍ BANKA  862.00  +0.06% 
 MONETA MONEY BANK  97.00  -6.19% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 960.00  +1.01% 
 PHOTON ENERGY  44.40  0.00% 
 PILULKA LÉKÁRNY  180.50  -0.55% 
 PRIMOCO UAV SE  900.00  +1.69% 
 VIG  728.00  -2.02% 
Komodity online
 Ropa 88.70 USD 26.04   
 Zlato 2339.74 USD 26.04   
 Stříbro 27.21 USD 26.04   
 Káva 223.33 USD 26.04   
 Cukr 19.43 USD 26.04   
 Bavlna 80.92 USD 26.04   


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.