Designblok představí víceúčelovou židli Lambda od RIM CZ

RIM CZ, 27.9.2023

Ve středu   4. října se v Praze uskuteční pětadvacátý ročník festivalu Designblok. Událost slibuje nejen výstavy a prezentace světových designérů, ale také pohled do budoucnosti designového světa. V rámci festivalu progresivní značka designového nábytku představí RIM CZ svou poslední novinku, která vznikla ve spolupráci s designéry Romanem Vrtiškou a Vladimírem Žákem.

Židle pro všechny příležitosti

Židle Lambda je tím dalším výsledke m spolupráce designérského studia a nábytkářské firmy . Dostala název podle svého tvaru připomínajícího písmeno řecké abecedy. Nová stohovatelná židle ale nabízí více než jen moderní design. Jedná se o víceúčelovou židli, která v kombinaci s vhodnou podnoží zvládne všechny situace. Díky barevným variantám skořepiny s možností čalounění si vyberete tu pravou pro váš prostor.

Unikátní výrobní technologie

Vývoj designového nábytku je o hledání inovativních metod a materiálů, které přinesou do našich interiérů nejen funkčnost a udržitelnost ale i hodnoty estetické. „Designér je součástí celého toho mravenčení a má obrovskou odpovědnost za celý vývoj nového produktu. Pro nás je to ale splněný sen – vytvořit plastovou vstřikovanou židli,“ uvádí Roman Vrtiška a Vladimír Žák.

Tato metoda výroby umožňuje vytvářet unikátní kusy s komplexními tvary a detaily , jež jsou přesto lehké a trvanlivé. Další výhodou je udržitelnost. Moderní plastové materiály používané v tomto procesu mohou být recyklovatelné a šetrné k životnímu prostředí, což je stále důležitější vzhledem k rostoucímu zájmu o ekologický způsob života.

Konferenční židle Lambda je příkladem nábytku vyrobeného pomocí technologie vstřikování. Praktický tvar, výborné stohování a nízká hmotnost ji předurčují do velkých prostor, kde se s ní velmi často manipuluje.

Skořepina v trendy barvách společně v kombinaci s jednou z pěti podnoží dokáže vytvořit z Lambdy prestižní designové sezení. Celočalouněná verze zase bude slušet elegantnímu prostředí home office. Ve všech případech Lambda přirozeně zapadne do prostředí a díky subtilní tenké konstrukci zaručí nevšední komfort sezení, ” říká Michal Hotmar z RIM CZ.

Spolupráce předního českého designérského dua Vrtiška & Žák s českým výrobcem sedacího nábytku RIM CZ začala už v roce 2017 soutěží pro studenty, kterou firma vyhlásila. Následovala zdařilá realizace interiéru pražského showroomu v Karlíně, která upevnila vzájemné přátelské vztahy a otevřela dveře dalšímu společnému projektu.

Židle Lambda bude vystavena pro veřejnost ve Veletržním paláci

Inovativní kolekci Lambda od společnosti RIM CZ můžete vidět v rámci Designbloku ve Veletržním paláci (Superstudio P.12) od 4. do 8. října 2023. V prodeji bude od jara 2024.

O firmě RIM

Společnost RIM CZ a.s. vznikla v roce 1991 s cílem vyrábět vlastní kancelářské židle. Filozofie zdravého sezení a poznatky z vlastního výzkumu v oblasti ergonomie ovlivnily další vývoj společnosti. Slogan „Pro zdravé sezení“ a tomu odpovídající záměr vyrábět a prodávat židle, které přispějí ke kultivaci a oživení kancelářského prostředí se staly hlavním posláním firmy.

25 let Designbloku

Designblok patří k největším událostem v oblasti designu ve Střední Evropě, který se koná každý rok v Praze. Jedná se o platformu pro prezentaci aktuálních trendů a inovací v oblasti designu, architektury, módy a vizuálního umění. V rámci festivalu jsou prezentovány výrobky českých a světových designérů, návrhářů a ilustrátorů. Návštěvníci mají možnost prozkoumat různé výstavy, instalace, módní přehlídky a další designové akce. Designblok zpřístupňuje práce nejproduktivnějších designérů současnosti široké veřejnosti, čímž podporuje kulturní život města a designový průmysl.

RIM CZ

Společnost RIM CZ a.s. vznikla v roce 1991 v Otrokovicích nedaleko Zlína. Zabývá se výrobou kancelářských židlí a nábytku, který podléhá přísným nárokům na ergonomii sezení. Slogan „Pro zdravé sezení“ je podložen intenzivním výzkumem ergonomie a firma se tak snaží kultivovat a ozdravovat kancelářské prostředí firem.

Na vývoji produktů spolupracují s českými i zahraničními designéry, jsou držitelem ocenění Red Dot, German Design Award a Good Design za produktový design.

Více informaci na: www.rim.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry