Platforma individuálních pronajímatelů rozšiřuje pro své členy online statistiky cen nemovitostí

ilustrační obrázek

Platforma individuálních pronajímatelů rozšířila pro své členy online statistiky cen bytů a cen nájmů o dalších 17 měst. “Doposud byly k dispozici statistiky pro krajská města a Prahu. V současné chvíli tak mají naši členové přístup k datům v reálném čase z celkem 27 největších měst v Česku včetně Prahy. Snažíme se naše služby pro drobné pronajímatele stále rozšiřovat,” vysvětluje Tomáš Kašpar, viceprezident Asociace nájemního bydlení, která Platformu individuálních pronajímatelů založila.

Statistiky jsou dostupné na webových stránkách Platformy individuálních pronajímatelů (PIP) www.pip.asociacenajemnihobydleni.cz/statistiky . Zobrazují jak údaje o ceně za m2 u starších bytů, tak u novostaveb a také údaje o výši nájmu za m2. Zdrojem dat je analytický projekt Flatzone. Nájemní bydlení dobře funguje nejen v krajských městech. Navíc nyní vidíme trend stěhování lidí mimo metropole. Pokud má město dobrou dojezdovou vzdálenost do velkého města, najdou tam nájemníci mnohdy vstřícnější cenové podmínky,” doplňuje Tomáš Kašpar.

Data jsou na webových stránkách PIP aktualizována v reálném čase 2x denně. Jedná se tedy vždy o aktuální údaje v daný moment. Pro přístup k aktuálním cenám rezidenčních nemovitostí ve vybraných městech napříč Českem stačí bezplatná registrace na webu Platformy individuálních pronajímatelů:https://pip.asociacenajemnihobydleni.cz/

Seznam nově doplněných měst:

Ve Středočeském kraji se jedná o Kladno, Mladou Boleslav, Kolín, Příbram, Kutnou Horu, v Jihočeském kraji Tábor, v Plzeňském Klatovy, v Karlovarském Cheb, v Ústeckém kraji je nově ve Statistikách Most, v Libereckém Jablonec nad Nisou, v Královéhradeckém kraji Trutnov, v Pardubickém Chrudim, na Vysočině Třebíč, v Jihomoravském Znojmo, v Olomouckém kraji Prostějov, v Moravskoslezském Havířov a ve Zlínském kraji nově Kroměříž.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy