Ušetřit za pořízení řízeného větrání pomohou nové dotační programy

Rádi byste snížili počáteční investici na pořízení systému řízeného větrání? V rámci dotačního programu Nová zelená úsporám, pro který je od 23. září opět spuštěn příjem žádostí, je to možné.

Centrální větrací jednotka Zehnder ComfoAir Q 350 s účinností rekuperace 93 % je vhodná nejen pro novostavby.

 

Na celý pasivní dům lze od září získat příspěvek 535 000 Kč, a to na výstavbu nebo nákup novostavby s velmi nízkou energetickou náročností a důrazem na použití obnovitelných zdrojů energie. Důležitým kritériem k získání této podpory je velmi nízká hodnota průvzdušnosti stavby. To úzce souvisí s potřebou řízeného větrání, jelikož větrání okny je u vzduchotěsného domu nedostačující. To dokazuje i to, že pro uznání žádosti o dotaci je zakomponování řízeného větrání podmínkou.

Pokud rekonstruujete rodinný dům o velikosti do 350 m2, máte možnost v rámci NZÚ požádat o podporu 105 000 Kč na pořízení a instalaci nového systému větrání se zpětným získáváním tepla, a to jak pro centrální, tak i decentrální řešení. Podmínkou je však minimálně 75% účinnost rekuperace. S větracími jednotkami Zehnder se nemusíte obávat, že by byla vaše žádost zamítnuta z důvodu nedostatečného výkonu – standardně dosahují účinnosti mezi 80 a 90 %.

Vhodným řešením řízeného větrání do malého bytu je decentrální jednotka Zehnder ComfoAir 70, která nevyžaduje žádné velké stavební zásahy a nezabírá prakticky žádný prostor.

 

 Možnosti podpory na instalaci centrálního i decentrálního řízeného větrání se týkají i bytových domů, přičemž výše příspěvku činí 35 000 Kč za bytovou jednotku. Všem zájemcům nabízíme bezplatné posouzení možnosti získání dotace a při splnění parametrů jsme připraveni pomoci s jejím vyřízením.

Plochá centrální větrací jednotka Zehnder ComfoAir Flex je ideálním řešení pro rekonstrukce malých domů i bytů – její minimální rozměry umožňují instalaci do sádrokartonového podhledu. 

Ondřej Syřínek

obchodně-technický zástupce pro komfortní větrání Zehnder

Je obchodně-technickým zástupcem české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem systémů komfortního větrání s rekuperací tepla a jedničkou na českém trhu. Bývalý profesionální hokejista a technologický nadšenec vystudoval obor strojírenství na střední průmyslové škole a pracoval jako obchodně technický zástupce pro velké VZT jednotky a pro výtahy KONE, kde se mimo jiné podílel na projektu výstavby Gallery Přerov nebo rekonstrukce OD ve Zlíně. Kromě hokeje, fotbalu, tenisu a sportu vůbec rád cestuje a uklidňuje se při práci na zahradě.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení