Povrchy radiátorů: Není chrom, jako chrom

Dnešní doba výrazně orientovaná na opakovanou spotřebu příliš nepřeje trvanlivým, vysoce kvalitním výrobkům a řešením. Dvojnásob to platí při výběru radiátorů.

Spotřebitelé mají sklony vybírat levná, na první pohled atraktivní tělesa, která vyhovují tvarem a deklarovaným výkonem, aniž by si uvědomovali, že výběr radiátoru je záležitostí na celý život. Levná tělesa pak musí i několikrát měnit, opravovat, často jsou překvapeni nízkým výkonem, nevalnou kvalitou povrchu, a v konečném součtu i několikanásobnými náklady. Dnes se zaměříme konkrétně na chromované radiátory, které jsou díky univerzálnosti a příznivé ceně stále populární, a to zejména v koupelnách.

Vysoce jakostní chromování se čtyřmi vrstvami kovu mají jak nejlevnější, tak nejdražší modely radiátorů Zehnder. Na obrázku chromovaný radiátor Zehnder Yucca Asym.

 

Při výběru chromovaných radiátorů je na místě obezřetnost. Není totiž chromování jako chromování. Výhodou chromovaných radiátorů Zehnder je vysoce jakostní chromování ve čtyřech kovových vrstvách: Na dokonale očištěný a odmaštěný radiátor postupně nanášíme dvě vrstvy mědi a po jedné vrstvě niklu a chromu. Měděné vrstvy chrání radiátor před korozí a vyhlazují nerovnosti, nikl dodává chromu typický „stříbrný vzhled“ a dále zvyšuje odolnost proti korozi a hladkost povrchu. Poslední chromová vrstva dává radiátoru výsledný vzhled, je garantem lesku a tvrdosti povrchu. Celý proces završuje leštění.

I základní modely radiátorů Zehnder, jako je například elektrický radiátor Zehnder Aura, nesou vysoce kvalitní chromovaný povrch.

 

Výhodou dodatečné vrstvy mědi, která není standardem u běžných radiátorů, je hladkost a tvrdost povrchu, vyšší odolnost proti oděru a korozi, vysoký lesk a dlouhá životnost. Zehnder používá toto vysoce jakostní chromování vždy: od základních modelů jako Zehnder Aura až po ty nejdražší, například Zehnder Yucca. Při výběru tak nelze sáhnout vedle, ať už pracujete s jakýmkoli rozpočtem. 

Pokud tedy chcete mít jistotu, že nemalou investici do radiátorů nebudete muset za pár let v důsledku nekvalitního povrchu opakovat, vsaďte na osvědčené výrobce.

Ing. Miroslav Váša

produktový manažer pro oblast radiátorů Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast radiátorů Zehnder české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem a jedničkou na evropském trhu ocelových článkových radiátorů. Absolvoval Fakultu Strojní ČVUT Praha, obor Řízení a ekonomika podniku. Po studiu nastoupil do marketingového oddělení českého zastoupení výrobce sanitární keramiky a vybavení pro koupelny Sanitec. Následně pracoval jako vedoucí oddělení nákupu TZB. V roce 2011 nastoupil do firmy Zehnder Group na pozici obchodně-technického zástupce pro oblast radiátorů. Od roku 2022 je produktovým manažerem a odborným konzultantem pro oblast radiátorů. Rád sportuje a cestuje.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení