Christian Löffler & glorchestra rozezní pražské Rudolfinum již tuto sobotu

Redakce, 9.10.2023

Nejen hudbou bude žít multižánrový projekt glorchestra, který se letos představí v prostorách pražského Rudolfina v rámci jedinečného večera už tuto sobotu 14.10. Hlavní hvězdou již beznadějně vyprodaného koncertu bude německý komponista a DJ Christian Löffler. Jeho vystoupení s Detect Ensemble bude předcházet neméně zajímavý program v podobě setkání a diskuse osobností nad fenoménem budovy Rudolfina z pohledu architektury, hudby a umění obecně.

Během uplynulých dvou ročníků se hudebnímu projektu s názvem glorchestra podařilo úspěšně etablovat na české festivalové scéně – spojení netradičních hudebních žánrů, které původně bylo uvažováno jako jednorázový projekt, se u fanoušků ujalo. Během let 2021 a 2022 navštívilo hudební tour po historických a kulturních památkách napříč Českem bezmála 18 tisíc fanoušků. A i díky nim se podařilo na vstupném vybrat téměř 3 milióny korun , které putovaly primárně na obnovu a rozvoj památek, které glorchestra navštívila.

Letos glorchestra pod značkou „powered by glorchestra“ startuje v bienálním formátu, kdy se tradiční turné napříč Českem představí jednou za dva roky a střídat se bude s nabitým programem v rámci jediného večera s exkluzivními hosty. I tentokrát věnují organizátoři výtěžek z akce na dobročinné účely.

Christian Löffler uzavře v rámci glorchestry své evropské turné Parallels

Po vyprodaných koncertech v Pařížské filharmonii, hamburské Elbphilharmonie, londýnské St. Johns At Hackney-Church nebo bruselské Henry Le Boef Hall zakončí na koncertě v Rudolfinu Christian Löffler své turné nazvané Parallels. Na něm se diváci v Dvořákově síni přenesou daleko do historie a zpět do současnosti díky moderní interpretaci raritních starých nahrávek.

Rudolfinum jako fenomén napříč uměním s Vladimirem 518

Hudebnímu programu bude předcházet v Sukově síni diskuze čtyř rozdílných osobností nad jedním propojujícím tématem, a tím je fenomén budovy Rudolfina, se svým rozsáhlým dobovým a kulturním kontextem. Architektura, umění, klasická hudba, dobová politika a společnost, to vše s přesahem do 21. století.

glorchestra v číslech

· 2 ročníky (2021 a 2022)

· 14 zastávek

· 17 466 návštěvníků

· 2 966 600 putovalo na obnovu kulturních a historických památek i oblastem zasaženým ničivým požárem v Hřensku

· v roce 2023 se glorchestra představuje poprvé jako bienální projekt, 3. ročník tak odstartuje jedinečným koncertem s doprovodným programem v pražském Rudolfinu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky