Zahradní trend roku 2024 – Smysluplná Země

Redakce, 12.9.2023

Zahradní trend roku 2024 Smysluplná Země

 zdroj iBulb

V tomto zahradním trendu se odrážejí starosti o životní prostředí, které nás zaměstnávají již několik let. Stále více si uvědomujeme, že biologická rozmanitost a příroda jsou pro zdravé životní prostředí nepostradatelné. Trend Smysluplná Země zobrazuje zahradu jako symbol plodnosti a síly.

 Nekultivované a drsné

Vypadá to, jako by výsadba v záhonech probíhala přirozeně a náhodně. Pro zdánlivě neupravený vzhled lze použít vrstvy zeminy, různé barvy písku, minerály a kameny. Charakter tohoto trendu vystihují velké trsy trávy rostoucí mezi rostlinami a květinami. Veškeré zahradní doplňky jsou hrubé a nepravidelné a vypadají, jako by pocházely přímo z přírody. Tento trend posilují náhodně tvarované kmeny, hrubé kamenné bloky, přírodní ploty, do zeleně zapadající posezení a ohniště.


Barvy a tvary

Pokud jde o květiny a rostliny, v tomto zahradním trendu se objevují barvy jako světle žlutá a lososová v kombinaci s tmavě a šedě zelenou. Doplňky jsou přírodní, ručně vyráběné, robustní, ekologické a recyklované. Designy v zemitých tónech jsou tvořeny skvrnitými vzory, fosilními potisky a pruhy.

Další informace jsou k dispozici na adrese www.kvetinovecibulky.info

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada