Nepodceňte správný výběr radiátorů. Pomůže vám online konfigurátor.

Online konfigurátor pomůže vybrat radiátor jak z hlediska technických požadavků, tak i preferovaného designu.

Bytové a koupelnové radiátory byly dříve považovány za ryze funkční interiérové prvky bez estetického aspektu. V současné době však přebírají také roli designového doplňku. Při volbě radiátoru tak může být pro někoho rozhodující jeho tvar i tvar jednotlivých trubek, pro jiného povrchová úprava a někdo zase vyžaduje jeho speciální provedení, které umožňuje například optické rozdělení prostoru nebo umístění pod okno. Důležité je však také zvážit různé technické požadavky na radiátor, jako jsou jeho rozměry, tepelný výkon, způsob vytápění a s tím související připojovací sady.


Pro správnou volbu radiátoru z hlediska jeho tepelného výkonu, by měl být jedním z hlavních ukazatelů propočet tepelných ztrát, které jsou ovlivněné dispozicí domu, jeho izolací i například velikostí oken. A zohledněn by měl být také „režim života“ v konkrétním interiéru, tedy počet členů vaší domácnosti a vaše zvyklosti a také frekvence užití jednotlivých místností. Tyto parametry je určitě vhodné vždy konzultovat s odborníkem – například projektantem.

Abychom vám následnou volbu konkrétních radiátorů usnadnili, připravili jsme pro vás jednoduchý online konfigurátor na adrese www.zehnder-konfigurator.cz. Ten vás v několika krocích provede výběrem radiátoru k finálnímu produktu, který vám bude nejvíce vyhovovat.

Jednotlivé kroky výběru radiátoru v online konfigurátoru:

- stanovení výšky radiátoru podle počtu uživatelů koupelny;

- volba účelu použití radiátoru – zda bude sloužit pouze k sušení ručníků, nebo i vytápění prostoru koupelny;

- výběr způsobu vytápění – teplovodní, kombinované, či elektrické, a zdroje tepla;

- specifikace designu a barvy radiátoru;

- volba konkrétního rozměru;

- výběr z nabídky připojovacích sad, a to včetně jejich barevného provedení.


Impulzem pro vytvoření tohoto konfigurátoru se nám mimo jiné stala i skutečnost, že mnoho lidí dnes raději vyhledává informace z pohodlí domova, protože nejsou vázáni na otevírací dobu obchodů a mají pro výběr klid a dostatek času. Konfigurátor je navíc skvělým vodítkem pro okamžitou představu o ceně radiátoru.

Správným výběrem odpadne pozdější potřeba dodatečného řešení v podobě elektrických radiátorů navíc nebo elektrických přímotopů.

Ing. Miroslav Váša

produktový manažer pro oblast radiátorů Zehnder

Je produktovým manažerem pro oblast radiátorů Zehnder české pobočky švýcarské firmy Zehnder Group, která je největším evropským výrobcem a jedničkou na evropském trhu ocelových článkových radiátorů. Absolvoval Fakultu Strojní ČVUT Praha, obor Řízení a ekonomika podniku. Po studiu nastoupil do marketingového oddělení českého zastoupení výrobce sanitární keramiky a vybavení pro koupelny Sanitec. Následně pracoval jako vedoucí oddělení nákupu TZB. V roce 2011 nastoupil do firmy Zehnder Group na pozici obchodně-technického zástupce pro oblast radiátorů. Od roku 2022 je produktovým manažerem a odborným konzultantem pro oblast radiátorů. Rád sportuje a cestuje.


 

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3 500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.

Více informací na www.zehnder.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení