Zeitraum Student Housing otevírá v Karlíně zbrusu novou budovu pro studentské bydlení

V pražském Karlíně v ulici Prvního Pluku se právě otevřely dveře nově dokončeného soukromého kampusu pro bydlení až 77 vysokoškoláků. Volných ubytovacích kapacit pro studenty je v metropoli dlouhodobý nedostatek, a proto se jedná o velmi vítaný přírůstek. Společnost Zeitraum Student Housing, která patří k největším provozovatelům studentského ubytování nejen v tuzemsku, ale i v Polsku, tak v Praze dokončila již pátou budovu. V současnosti nabízí v hlavním městě kolem 500 lůžek.

Karlín se řadí mezi nejmodernější a nejoblíbenější čtvrti nejen v rámci Prahy, ale i ve světovém měřítku. Například Křižíkova ulice se v roce 2021 zařadila mezi nejtrendovější ulice světa v pravidelném žebříčku známého časopisu Time Out. Každý, kdo Karlín zná, ví, že si toto ocenění zaslouží. Stalo se z něj totiž centrum s opravdu unikátní atmosférou, která kombinuje secesní budovy z počátku 20. století a novou moderní architekturu lákající zejména kosmopolitní mladé dospělé. Ti zde mají bezpočet příležitostí, jak se realizovat – osobně bych vyzdvihl například komplex Kasárny Karlín a projekt Přístav 18600. Obě jsou v docházkové vzdálenosti od našeho studentského domu,“ komentuje Matěj Vyskočil, provozní ředitel společnosti Zeitraum, a dodává: „Studenti však budou mít možnost vyžití i přímo v rezidenci, kde jsme se zaměřili na vytvoření zajímavých komunitních prostor: Najdou zde společenskou místnost pro setkávání, studium i relaxaci a také velkou sdílenou terasu.“

Projekt svým rezidentům poskytne vysoký standard bydlení s veškerým komfortem od provozu recepce až po ostrahu objekt. Na přivítanou studenty čeká balíček s kompletní sadou ložního prádla, polštářem, dekou a kompletní sadou nádobí.

Společné prostory zahrnují mj. kuchyňku se zázemím, vlastní prádelnu a studovnu. Všechny pokoje jsou kompletně vybaveny funkčním nábytkem na míru včetně postelí s kvalitními matracemi. Nechybí ani připojení k vysokorychlostnímu internetu. Na výběr jsou jak soukromé apartmány, tak jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje se sdílenou koupelnou. Délka nájmu je flexibilní, přičemž měsíční sazba včetně všech služeb začíná na 14 000 . Systém rezervace je velmi snadný a probíhá online na webových stránkách Zeitraumu.

„Zájem studentů o bydlení u nás je obrovský. Již od prvního měsíce jsme kompletně obsazeni, a proto potenciálním zájemcům doporučuji sledovat aktuální nabídku na webu a rychle reagovat v případě nečekaných storen u již potvrzených rezervací. Jinak další příležitost nastane až zase se zahájením letního semestru v příštím roce,“ uvádí Matěj Vyskočil.

Karlín je dynamická kosmopolitní čtvrť, která nabízí řadu kulturních a společenských aktivit. V pěší vzdálenosti se nachází nejen mnoho kaváren, restaurací, barů a obchodů, ale i galerií a divadel. Nejbližší supermarket je od rezidence vzdálen pouhých pět minut chůze, stejně jako sportovní areál. Do centra nebo jiných městských částí se snadno dostanete metrem, tramvají, autobusem i na kole po cyklostezkách. Zelené plochy podél řeky Vltavy zároveň skýtají skvělé možnosti k odpočinku.

Zeitraum Karlín je prvním projektem Zeitraum Student Housing, který bude provozovat bez mateřské společnosti Zeitgeist Asset Management.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy