Upvest v posledních týdnech nabídl svým klientům možnost participace na dalších úvěrech

Zdroj: FINEP

Společnost Upvest, která patří do skupiny Komerční banky a je finančním partnerem významných realitních projektů, svým klientům v nedávné době představila nové investiční příležitosti. Jednalo se o participaci na mezaninovém úvěru o objemu 30,28 mil. pro jedenáctou etapu pražského rezidenčního projektu developerské skupiny FINEP Malý Háj H6 a participaci na seniorním úvěru projektu vybudování infrastruktury budoucího obchodního centra v Jindřichově Hradci v souhrnné výši až 246,3 mil. .

“S developerskou skupinou FINEP spolupracujeme na financování jejich projektů již dlouhodobě. V Upvestu nás těší, že jsme našim klientům mohli představit další projekt z jejich dílny, na jehož financování formou mezaninového úvěru se mohou podílet. Vzhledem k vysoké úrovni předpronájmů, jež jsou ve formě družstevní výstavby ekvivalentem předprodejů, jsme v dnešní době snížené likvidity komfortní s investicí do rezidenčního sektoru,” podotýká Petr Volný, spoluzakladatel Upvestu.

Stejně jako projekt Malý Háj H7 je také Malý Háj H6 realizován ve formě družstevní výstavby. Mezaninový úvěr byl poskytnut za účelem refinancování části vlastních zdrojů developera, které byly již v průběhu projektu proinvestovány. V rámci bytového domu H6 je budováno celkem 62 bytových jednotek, jedna komerční jednotka, 91 garážových parkovacích stání a 30 sklepů.

Aktuálně probíhá stavební realizace projektu. Ten disponuje předpronájmy na úrovni 73 % z minimálních požadovaných výnosů. Stejně jako u projektu Malý Háj H7 probíhají stavební práce od prosince 2022. Také u tohoto projektu je seniorním věřitelem Česká spořitelna a.s.

Úvěr může být splacen nejpozději dne 1.7.2025. Úrok pro investora je navázaný na PRIBOR a v závislosti na výši investice činí čistý úrok pro investora 1M PRIBOR +1,6 až 2,0 % p.a.

Seniorní úvěr pro obchodní centrum v Jindřichově Hradci

V případě obchodního centra Jindřichův Hradec nabídl Upvest svým klientům možnost participace na seniorním zajištěném úvěru, jehož účelem je refinancování překlenovacího úvěru Upvest a financování stavebních a režijních nákladů s následným prodejem dílčích parcel v rámci obchodního centra. Na nich budou následně jednotlivými subjekty vystavěny retailové prodejny (Lidl, Unihobby, XXXLutz).

Developerem projektu je společnost DE LINEA s.r.o., za níž stojí developerská skupina CA Czech Austria Invest a.s. Ta má téměř dvacetileté zkušenosti v oblasti developmentu převážně komerčních i rezidenčních nemovitostí. V oblasti komerčních nemovitostí se věnuje zejména developmentu regionálních retailových nemovitostí.

Obchodní centrum Jindřichův Hradec, Zdroj: Upvest

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy