Paletové sezení na terasu – rychle a jednoduše - tip s návodem na samovýrobu

Redakce, 11.3.2023
  Zdroj: Moebelix

Paletové sezení na terasu – rychle a jednoduše

Nábytek z dřevěných palet je opět velmi trendy. Palety mají při troše kreativity skutečně všestranné využití. Od kuchyňské poličky na bylinky přes stolek do obýváku či psací stůl do pracovny až po zahradní nábytek.

Výhodou dřevěných palet je cenová dostupnost i šetrnost k přírodě. Takže jestli máte dobrý nápad a jste trošku manuálně zruční, dokážete vytvořit opravdu krásné věci.

My si společně vyrobíme paletové sezení na terasu.

Co budeme potřebovat:

  • asi 12 europalet
  • brusku
  • metr
  • lak na dřevo nebo lazuru
  • široký štětec
  • vruty dlouhé asi 15 cm
  • akušroubovák
  • pracovní rukavice a ochranné brýle
  • podušky na palety a dekorační polštářky

 

 

Postup:

Palety ošetříme podle toho, v jakém stavu jsou. Je důležité je vyčistit a pečlivě zbrousit, aby z nich netrčely žádné třísky, které by mohly způsobit nějaké zranění. Čím důkladněji palety přebrousíte, tím pohodlněji se vám na nich bude sedět. Při této práci nezapomeňte na použití pracovních rukavic a ochranných brýlí.

Protože paletový nábytek bude v zahradě nebo na terase vystaven rozmarům počasí, je nutné palety ošetřit lakem na dřevo nebo lazurou. Natíráme v dostatečné vrstvě širokým štětcem a necháme dobře zaschnout.

Na sedací část jsme v našem případě použili 9 palet, z dalších dvou jsme vytvořili zádovou opěrku. Polovina další palety slouží jako opěrka lokte. Když máme všechny palety zbroušené a natřené zvoleným přípravkem, můžeme se pustit do samotné montáže.

Pokud chceme, aby nám paletové sezení vydrželo co nejdéle, je potřeba ho stabilizovat. Nejlepší tudíž je, když k sobě všechny díly spojíme dlouhými vruty.

Když jsou všechny části navzájem pevně spojené, můžeme začít s dekorováním. Na sezení, ale také jako opěrka jsou ideální speciální podušky na paletový nábytek. Nakonec sedačku dozdobíme dekoračními polštářky a laciné pohodlné sezení na terasu či do zahrady je na světě.

Dokonalý relax tak může začít!




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky