Začněte jaro s kvetoucími cibulovinami - prozáří vám domov a navodí dobrou náladu

Redakce, 5.1.2023

Máte chuť začít s jarními tanci? Květiny vám okamžitě dodají pocit, že jaro konečně začalo. Pořiďte si pořádnou kytici jarních květin a vneste do interiéru přírodní atmosféru – i když je za okny ještě zima.

Kvetení

Kalichy a listy houpající se ve větru a barevné, svěží, hravé jarní květiny, ze kterých sálá jaro. Tyto květiny jsou nepostradatelné, protože nám dodávají svěžest, po které všichni toužíme, a v mžiku připraví dům na nadcházející roční období. K dostání jsou řezané i sázené. Vyberte si cokoli co vás potěší nejvíce.
 

Typické jarní květiny

Jarní květiny jsou k dispozici počínaje od ledna. Stačí jedna návštěva místního květinářství a můžete být připraveni na jaro. A co typické cibuloviny, jako jsou tulipány, krokusy, hyacinty nebo modřence? Naaranžujte je do krásného svazku ve váze nebo umístěte cibuloviny v květináčích do ozdobného košíku, květináče nebo misky.
 

Tipy pro jarní květiny:

  • Udělejte si několik malých svazků různých druhů jarních květin a rozmístěte je po celém domě.
  • Použijte čistou vázu na čerstvé květiny a naplňte ji čistou vodou.
  • Narcisy produkují látku, kterou ostatní květiny nesnášejí. Pokud je přesto chcete kombinovat, umístěte narcisy na jednu noc do samostatné vázy. Poté už je můžete kombinovat s ostatními květinami.
  • Květiny nakupujte ve vašem okolí, aby byly čerstvé a podpořili jste i místní květinářství.
  • Chtěli byste se o cibulovinách dozvědět víc? Inspirace a zdroj: www.ilsysays.com


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky