Jak správně zorganizovat zahradu

Radek Stolář, 15.11.2021

Posezení s krbem, cestičky vedoucí na druhý konec, koutek pro děti, záhony. Každou zahradu můžete rozdělit na několik sekcí podle potřeby. Zároveň musíte myslet na to, kolik práce jste ochotni zahradě věnovat, aby vypadala stále krásně. A podle toho také vybírat vybavení i rostliny.

Rozvrhnutí zahrady

Stejně jako interiér, i zahrada by měla odrážet osobnost majitele. Dáváte přednost slunci? Pak by venkovní posezení mělo být umístěno právě ve slunné části. Vyznavači zahrádkaření budou potřebovat dostatek prostoru pro záhony. Své místo potřebují na zahradě i děti, vybudování místa pro ně může vypadat jako hřiště, ale také jako přírodní bunkr. Pokud si nevíte rady, pomoci vám mohou zahradní architekti. Při plánování zahrady myslete také na komfortní řešení údržby zahrad.

Rozvrhnutí práce

Jste ochotni v sezóně každý týden posekat zahradu? Pokud ne, větší část zahrady můžete pokrýt dlaždicemi, nebo podlahou z prken. Okolí pak můžete hustě osázet ostrůvky květin, keřů a vysypat pískové cestičky. Pocit šimrání trávy pod nohami si od vás vyžádá péči. Sekání sice můžete vyřešit sousedskou výpomocí či robotickou sekačkou, na udržování krásné zeleně však bude potřeba zavlažování. Nemusíte ani čekat, než vyroste tráva na nově vytvořených místech, řešením jsou travní koberce.

Kde hledat pomoc

Ať už se rozhodnete pro zahradníka, nebo budete hledat jen dodavatele materiálu, vyzkoušejte Poptávej.cz. Stačí vám necelé tři minuty času, které strávíte vyplňováním poptávkového formuláře při zadání poptávky. Uvedete co nejvíce detailů, jako rozměry, materiály atp. Díky tomu vám mohou dodavatelé z okolí připravit cenovou nabídku na míru. Těch můžete dostat hned několik, a tak se jednoduše můžete rozhodnout pro tu nejlepší. Služba je pro poptávající zcela zdarma a nezávazná, vyzkoušejte ji ještě dnes.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada