Recepty vonící ohněm: plněné grilované batáty

Přestože mají slané pokrmy s broskví nádech „retra“, nezavrhujte je. K našim grilovaným batátům se toto oranžovo-červené ovoce perfektně hodí. Kombinaci sýru, šunky a broskví ocení jistě i vaše děti. A proč zrovna batáty neboli sladké brambory? Jsou velmi výživné, protože kromě řady vitaminů obsahují mj. poměrně velké množství antioxidantů. A jakmile je konzumujeme se slupkou, doplňujeme nerozpustnou vlákninu, která podporuje náš metabolismus. Už na nic nečekejte a začněte oplachovat batáty.

Recept na plněné grilované batáty se sýrem

Zdroj fotografií: akademiekvality.cz

Recept na plněné grilované batáty

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

4 batáty

200 g šunky

200 g sýru eidam

1 menší plechovku broskví

sůl, pepř, olej

Postup:

1. Batáty opláchneme a necháme oschnout. Mezitím si z alobalu uděláme čtyři čtverce, které zlehka potřeme olejem, osolíme a opepříme a zabalíme do nich batáty. Grilujeme cca 40 minut v přiklopeném grilu a občas otočíme.

2. Mezitím si nakrájíme šunku, sýr a broskev na malé kostičky. Rozpůlené batáty posypeme nakrájenou broskví, šunkou a kostičkami sýra.

3. Nakonec naplněné batáty zapečeme na pekáčku v přikrytém grilu.

Tip: Když vybíráte šunku, sledujte její třídu. Standardní šunky mohou na rozdíl od šunek výběrových
a šunek nejvyšší jakosti obsahovat kromě masa, vody, soli i některé povolené přísady, např. bílkovinné preparáty rostlinného původu, škrob, vlákninu a potravinářská barviva.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření