Nová administrativní budova Red Court bude pátou budovou komplexu v Praze 8 – Karlíně

Jana Brožková, 19.7.2021
Dispoziční řešení budovy má vysokou flexibilitu

Komplex administrativních budov Rustonka nacházející se v Praze 8 – Karlíně doplní další novostavba: administrativní budova Red Court z dílny CMC architects. Architektonická a projekční společnost OBERMEYER HELIKA navázala na své úspěšné působení při stavbě administrativních budov RUSTONKA 1C a 2. Nyní v pozici generálního projektanta zajišťuje dokumentaci pro stavební povolení a pro provedení stavby administrativní budovy Red Court. V průběhu realizace stavby bude zajišťovat také funkci autorského dozoru.

Nová administrativní budova Red Court kompozičně doplňuje kancelářské objekty areálu RUSTONKA a novostavbu centrály J&T Banky. Red Court bude pátou budovou komplexu, který se nachází na pozemcích bývalých Pražských strojíren, v Praze 8 – Karlíně. Novostavba usiluje o udělení certifikátu LEED Gold, přičemž v březnu 2019 úspěšně získala příslušný pre-certifikát.

Působíme v této lokalitě od roku 2016 a jsme rádi, že máme příležitost podílet se na jejím dalším rozvoji,“ uvádí Ing. Josef Knížek, hlavní inženýr projektu společnosti OBERMEYER HELIKA a.s. „V červnu 2021 budova získala stavební povolení a my pracujeme na dokumentaci pro provedení stavby pro Generálního dodavatele Geosan Group a.s. Realizace stavby bude zahájena v červenci 2021 a dokončena by měla být do konce roku 2022.“

Administrativní budova Red Court bude umístěna na pozemku vymezeném ulicemi U Rustonky, Voctářova a Švábky. Stavba bude mít čtvercový půdorys se třemi podzemními a osmi nadzemními podlažími. Hlavní vstup do budovy je kompozičně umístěn naproti průhledům z areálu RUSTONKA. Red Court je pojat jako solitérní stavba. Barevné řešení fasád koresponduje s okolními budovami a je navrženo v cihlových odstínech.

Dispoziční řešení budovy charakterizuje vysoká míra flexibility tak, aby byla uspokojena co nejširší škála požadavků budoucích nájemců na půdorysná uspořádání. Provozy kancelářské budovy, retailu a služeb budou odděleny, jejich fungování bude dispozičně nezávislé. V přízemí bude situováno vstupní lobby s recepcí a nájemní jednotky se samostatným vstupem z parteru. Parkovací stání, sklady a technologické zázemí objektu budou umístěny v podzemních podlažích. Součástí projektu je i pobytová terasa v 9. patře.

Nová administrativní budova Red Court kompozičně doplňuje kancelářské objekty areálu RUSTONKA a novostavbu centrály J&T Banky.

Administrativní budova Red Court je pojata jako solitérní stavba.

Barevné řešení fasád budovy Red Court koresponduje s okolními budovami a je navrženo v cihlových odstínech.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba