Nejkrásnější proměny zahrad, které vám vyrazí dech: Party zahrada pro krále večírků

Chystáte proměnu vaší zahrady? Máme pro vás úchvatné inspirace, jak z obyčejné zahrady udělat oázu klidu a pohody, místo pro odpočinek i rodinné chvíle. Nechybí ani inspirace pro dokonalou party zahradu.

Anna a Harry z Romsey, si přáli zahradu, na které budou pořádat ty nejlepší party pro své přátele a kamarády. Už nyní společně sledují fotbalové zápasy i konají pravidelné nedělní BBQ odpoledne. Zahrada byla ale nyní prázdná, jen s malým posezením, téměř žádnou terasou, a navíc neposkytovala dostatek soukromí od sousedů.

Na zahradě chtěl mladý pár hlavně velký stůl, lavice a prostornou terasu před francouzským oknem z obýváku. Přáli si především nenáročné rostliny, zeleninový a bylinkový záhon.

Tým pořadu Zahradní proměny pro ně vytvořil projekt, který předčil očekávání. Nová zahrada disponuje velkým místem pro sezení tvořeným z lavic a originálního břidlicového stolu, který je umístěn na vázaném štěrku. Velkým překvapením pro Annu a Harryho bylo také vodní korýtko s modrozeleným dnem a nádherná moderní dřevěná terasa. Vyvýšený zeleninový záhon a prostor na bylinky představuje jen třešničku na dortu. Rozpočet na proměnu této zahrady byl 120 tisíc Kč.

Dominanty party zahrady

  • Velký prostor na sezení, břidlicový stůl a lavice pro setkání s rodinou a večírky s přáteli. Stůl je vyrobený na zakázku, z kulečníkového stolu. Je to velmi originální prvek a tvoří dominantu celé zahrady. Korýtko na led slouží pro chlazení vína a šampaňského
  • Rozšířená elegantní dřevěná terasa
  • Vodní prvek, který rozšiřuje novou terasu. Korýtko z galvanizované oceli je napojené na solární lampu, voda je chemicky ošetřena a jednou za čtyři týdny je potřeba ji vyčistit
  • Nové plané jabloně u zadní části zahrady pro získání většího soukromí i stínu v horkých letních dnech
     

Proměna obyčejné zahrady v ráj? Sledujte Zahradní proměny na Televizi Seznam

Jak dopadne souboj návrhů zahradních úprav zkušené zahradnice Charlie Dimmockové a oceňovaných zahradních architektů Davida Richa a Harryho Richa? Jaký náčrt se bude nakonec realizovat? Rozhodnutí je vždy na majiteli zahrady. Ať už jde o přání vykouzlit prostor plný přírodních prvků, nebo se zákoutím pro dětské radovánky, či naopak moderní a trendy, se vším si Charlie, David a Harry poradí.

Úchvatnými proměnami realizovanými napříč Velkou Británií se mohou inspirovat i čeští diváci. Pátou řadu oblíbeného pořadu Zahradní proměny sledujte každý všední den od 26. dubna od 17:25 hodin na Televizi Seznam.

Více informaci na: www.televizeseznam.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada