Jak být efektivní na home office?

Práce z domova je v posledních letech čím dál populárnější, a to ještě výrazněji od doby, kdy se v našich životech objevil koronavirus. Nikdy nebyl vhodnější čas, abyste se zaměřili na to, zda váš home office, čili domácí kancelář, skutečně funguje. Následující tipy vám pomohou vytvořit z pracovního místa ve vašem domově inspirativní prostor a zvýšit vaši produktivitu.

Work-Life Balance

Práce z postele nebo sezení u kuchyňského stolu se na první pohled může zdát lákavé, ale „lock down“ nás naučil, že se nejedná vždy o nejlepší způsob, jak dosáhnout soustředěnosti. Zvláště v kombinaci s přítomností spolubydlících a členů rodiny. Samostatný pracovní prostor je ideálním řešením, jehož největší výhoda je v tom, že za sebou na konci dne můžete zaklapnout dveře, a tím nastavíte hranici mezi prací a volným časem. Že doma nemáte dostatek prostoru? Nebojte, následující tipy pomohou s lepší organizací prostoru skutečně v každé domácnosti.

Jak mít čistý stůl

Zapomeňte na rčení, že „čistý stůl je známkou nemocné mysli“. Vnášení pořádku do chaosu vám pomůže vytvořit ve vaší mysli naopak prostor a udržet pozornost. Na prostorově úsporné pracovní stanici nebo sklápěcím stole stejně není místo pro nepořádek. Ujistěte se tedy nejdříve, že máte dobře zorganizovaný úložný systém. Umístění několika polic na zeď je cenově výhodnou variantou, která vám nezabere téměř žádné místo. Peníze pak můžete investovat do veselých, barevných doplňků, které stimulují kreativitu.

Nebo do stolní lampy, která uleví vašim unaveným očím. Pro každého, kdo tráví spoustu času za počítačem, je nezbytná také ergonomická židle. Pokud vám připadá sezení u stolu po celý den nepohodlné, zvolte polohovací stůl, u kterého se dá i stát. Na zem doporučujeme vinylovou nebo laminátovou podlahu Quick-Step. Nebudete se muset starat o škrábance a nenastane konec světa, když omylem převrhnete šálek kávy. Tyto podlahy jsou totiž současně voděodolné. Také se velmi snadno udržují, takže nebudete muset trávit příliš mnoho času úklidem, aby byl váš pracovní prostor uklizený a hygienický v jednom.

Ticho prosím, tady se pracuje

Práce z domova může mít na naši produktivitu pozitivní dopad. Existuje však mnoho možných rozptýlení, a někdy i ten nejmenší zvuk může vést k tomu, že je naše koncentrace ta tam. Zvukové ruchy můžete také eliminovat „od podlahy“. Vinylová podlaha Quick-Step zvuk pohlcuje, takže je pro účely home office skutečně jako stvořená. Vaše domácí kancelář by měla být současně uklidňující i z vizuálního hlediska – je dobré oddělit kancelářskou část od zbytku vašeho domova pomocí závěsů nebo třeba vintage obrazovky.

Svůj stůl můžete také postavit ke zdi natřené uklidňující barvou.Výzkumy ukazují, že přírodní odstíny, jako jsou modrá a zelená, pomáhají snižovat hladinu stresu. Nebo si pořiďte novou „pokojovku“. Doma se nemusíte dohadovat s kolegy, kam ji dáte. Vše si můžete nastavit, jak se vám líbí, a můžete libovolně proměnit tak svůj „home office“ v útulný a příjemný prostor, kde vás bude bavit pracovat.

Quick-Step

Quick-Step je značka kvalitních podlah vyráběná společností Unilin. Neustálý výzkum a inovace udělaly ze značky Quick-Step jednoho z nejsilnějších hráčů v podlahovém průmyslu na světě. Do povědomí se dostala nejen díky svým vysoce kvalitním produktům, ale také díky ojedinělému pokládkovému systému Uniclic®, ke kterému není zapotřebí lepidlo. Quick-Step postupem času vytvořil samostatnou kategorii ve světě podlahových krytin – podlahy, které se rychle instalují a snadno udržují ve všech situacích. V současné době nabízí laminátové, vinylové či parketové krytiny ve více než 100 zemích. Je skutečným lídrem v oblasti designu, inovace a kvality.

Více informací na:www.quick-step.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky