TNBiz (TN.cz)
23.10.2019 07:00:40

Počasí v Evropě: Itálii zasáhly silné bouřky: Dva mrtví, sesuvy půdy, zaplavené domy i evakuace.

Vydatné deště a bouřky se přehnaly Itálií. Způsobily obrovské škody a vyžádaly si nejméně dva lidské životy. Své domovy musely opustit stovky lidí, školy byly zavřené a sesuvy půdy poničily některé silnice. Bouřky by měly pokračovat i ve středu. Podle meteorologů zasáhnou ostrov Sardinie.

Z pondělí na úterý se Itálie potýkala se špatným počasím. Nejhorší situace byla v Piemontu, Lombardii nebo Ligurii. Kvůli špatnému počasí zemřel taxikář Fabrizio Torre, který vezl klienta z Británie. Jeho našli záchranáři na stromě a vyvázl bez zranění. Další obětí je senior z Turína, uvedl portál corriere.it.

 

Některé oblasti zaplavila voda a škody způsobily také sesuvy půdy. Většina silnicí musela být uzavřena, nejezdily vlaky a lidé byli i bez elektřiny. Školy se také rozhodly raději nevyučovat a děti zůstaly v úterý doma.

 

Přes sto tisíc lidí musely opustit své domovy. S evakuací záchranářům pomáhali také dobrovolníci. V regionu Piemont guvernér Alberto Cirio vyhlásil stav nouze. Odpoledne se situace začala zlepšovat a předseda vlády Giuseppe Conte s guvernérem vyrazili do postižených oblastí, aby zjistili škody.

 

 

 

Ve středu už meteorologové očekávají jasnou oblohu a teploty se budou pohybovat od 22 do 27 °C. Nejtepleji by mělo být u města Sassari, které se nachází na ostrově Sardinie. Sever ostrova však mohou zasáhnout bouřky ve večerních hodinách, informoval ilmeteo.net.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty