3 nejčastější chyby, kterých se dopouštíme při sprchování

Inzerce, 3.7.2019

Ať už chodíte do sprchy ráno, abyste si dopřáli pořádný nákop do nového dne, nebo naopak večer pro lepší usínání po náročném dni, určitě se s námi shodnete na tom, že si život bez sprchování nedokážete představit.

I když to může vypadat jako ta nejjednodušší aktivita, na které se nedá nic pokazit, existuje několik chyb, kterých se většina z nás při sprchování dopouští. Které to jsou a jaké negativní následky jsou s nimi spojené?

1. Sprchujeme se příliš teplou vodou

Horká sprcha je velice příjemná, obzvlášť pokud doma máte masážní sprchový box, v němž se nejen umyjete, ale také dokonale zrelaxujete. Navzdory tomu však pro naši kůži není vůbec zdravá.

Příliš teplá voda totiž kromě nečistot smývá i ochranný film kůže, což přirozeně vede k jejímu vysušování. U lidí s vysokým krevním tlakem navíc hrozí nevolnost a v horším případě dokonce i mdloby. Teplota vody by se měla ideálně ideálně pohybovat okolo 32 °C.

1. Odbýváme oplachování

V dnešním zrychleném světě se neustále snažíme šetřit čas, a tak vše děláme ve spěchu a bohužel i nedbale. Ve sprše to má důsledek takový, že se nejen nemyjeme pořádně, ale také nevěnujeme dostatek pozornosti důkladnému oplachování sprchového gelu, šamponu či jiných přípravků.

Kvůli tomu se pak pokožka vysušuje, a tak ztrácí svou vitalitu a rychleji stárne. Přitom často stačí pouhá výměna sprchové hlavice za takovou, která umožňuje nastavení proudu vody - když spěcháte, zvolíte silnější proud, abyste se opláchli rychle a zároveň důkladně.

2. Myjeme se příliš často

Dalším důvodem, proč se kůže vysušuje, je podrážděná a často také náchylná k vyrážkám a dalším problémům, je příliš časté mytí. I když se po každé sprše cítíte jako znovuzrození, uvědomte si, že lidské tělo na tak časté mytí není uzpůsobené, obzvlášť ne horkou vodou a kosmetickými přípravky.

Pokud tedy trváte na častém sprchování, zkuste se alespoň spokojit jen s vlažnou vodou, uvidíte, že vám vaše pokožka poděkuje.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna