Turistická modrá trasa na Sněžku je uzavřená, prolomila se lávka

TNBiz, 20.5.2019

Pokud se chystáte na Krkonoš a plánujete si pořádně prošlápnout boty, zpozorněte. Oblíbená turistická cesta Obřím dolem na Sněžku je uzavřená, tamní lávka u Trkače totiž nevydržela nápor sněhu. Oprava by měla proběhnout v příštích týdnech.

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) musela uzavřít frekventovanou modrou trasu na Sněžku mezi kapličkou v Obřím dole a Obřím sedlem. Důvodem je lávka přemosťující Rudný potok, která se prolomila pod nánosem sněhu.

"Dřevěný mostek u Trkače v Rudné rokli na jihozápadním svahu Sněžky nevydržel nápor sněhu a jeden z jeho nosníků se prolomil. Oprava proběhne v přístích týdnech," napsal KRNAP na facebooku.

"Před zahájením letní sezóny bude mostek opět bez omezení sloužit návštěvníkům," dodal KRNAP. Obřím dolem vede modře značená výstupová cesta z Pece pod Sněžnou na Sněžku.

Tato trasa je sice nejobtížnějším, ale zároveň také nejhezčím výstupem na nejvyšší horu Česka. Zoufat si ale turisté nemusejí, na Sněžku mohou vystoupat například přes Růžovou horu a Růžohorky po žlutě značené cestě.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy