Jarní recept: omeleta s čerstvou zeleninou a kozím sýrem

Recept na snídani, oběd či večeři

Jarní recept na omeletu je nadýchaný, voňavý a zároveň sytý. Můžete ho připravit pro sebe, nebo své blízké jako snídani na vidličku, oběd, nebo večeři. Omeletu můžete podávat samotnou, s bramborami, nebo dobrým celozrnným pečivem.

Jarní recept:

omeleta s čerstvou zeleninou a kozím sýrem

Suroviny (4 porce):
100 g zelených fazolek
6 cibulek
několik lístků máty
150 g čerstvého hrášku
6 vajec
oříšek másla
40 g kozího sýra Caprottino (spíše fresco než stagionato) z La Formaggeria Gran Moravia
Gran Moravia na posypání

Příprava:
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů. Očistěte fazolky a nakrájejte na cca 3 cm dlouhé
kousky. Dejte je vařit do vroucí vody na 5 minut, na poslední dvě minuty přidejte hrášek. Zeleninu
slijte a dejte stranou. Vyšlehejte vejce, lehce je opepřete a přidejte nasekané lístky máty. Na pánvi
vhodné do trouby rozpusťte máslo, přidejte jemně nakrájenou cibulku a restujte na mírném ohni asi
5 minut do změknutí. Pak přidejte uvařenou zeleninu a vyšlehaná vejce. Vařte asi 2 minuty. Na
omeletu nastrouhejte kozí sýr a sýr Gran Moravia a dejte do rozpálené trouby zapéct na 5–7 minut.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend