Myslete na jaro: jak na rozkvetlé parapety i balkóny

Sucho ani přemokření nehrozí

Zima, mráz, sníh, nebo déšť a plískanice - takové je současné počasí, ale uběhne jen pár měsíců a máme tady jaro a s ním spoustu pučení a kvetení nejen v přírodě. A nic tak nepodtrhne krásu našeho domova jako okna s barevnými květy. Kousek přírody v podobě truhlíku na okně nebo na balkóně potěší opravdu každého. A proč si nepořídit truhlík samozavlažovací, který vám ušetří spoustu práce? Květinám se v něm skvěle daří a zalévat můžete až třikrát méně často než u běžných nádob.

Právě tolik vody, kolik rostlina potřebuje

Samozavlažovací truhlíky oceníte zejména v době dovolených. Jedná se totiž o systém dvou nádob, které do sebe nasedají. Díky speciálním knotům se voda ze spodní nádoby dostane do horní nádoby s květinami. Rostliny v samozavlažovací nádobě si tak berou právě tolik vláhy, kolik potřebují. Navíc vodu přijímají stejně přirozeně jako v přírodě – kořeny odspoda.

Sucho ani přemokření nehrozí

Při výrobě samozavlažovacích nádob určených pro venkovní použití myslela Plastia také na to, že se truhlík musí občas vyrovnat se silným deštěm. Proto je opatřen speciálním přepadem, který zabrání přelití. Ani sucho však květinám nehrozí. Díky hladinoměru okamžitě vidíte, kolik vody v truhlíku zbývá.

Text i foto: www.plastia.eu




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada