Letní opravy silnic a dálnic se do konce prázdnin nestihnou

TNBiz, 26.8.2018

Blíží se konec prázdnin a to znamená, že se na silnice vrátí obvyklý provoz a tedy více aut. Řada měst se každým rokem před začátkem léta pouští do rozsáhlých oprav silnic a ulic. Zejména v těch velkých to pak znamená citelné dopravní komplikace, zvláště pak, pokud opravy pokračují i v září.

Řidiči například musí počítat s tím, že i po prázdninách zůstane uzavřená kvůli rekonstrukci ulice Husitská na pražském Žižkově. Její uzavření letos vzbudilo mezi Pražany bouřlivé reakce, primátorka Adriana Krnáčová tehdy označila Pražany za "zpovykané". Silnice je ale tepnou pro tisíce aut mířících do centra.

Na magistrále u Národního muzea by měly být opravy ukončeny do konce října. S přibývajícími auty po prázdninách lze očekávat zdržení i na mostě Barikádníků, kde i nadále zůstane dopravní omezení.

V některých městech museli všechny opravy silnic stihnout nekompromisně v srpnu. Ve Zlíně skončily všechny opravy skončily před pár dny a to kvůli motoristické soutěži, která se tu jede o víkendu.

Ukončení prací ještě před poprázdninovým nájezdem aut do ulic měst je spíše výjimkou, a řidiči se tak budou muset v září obrnit trpělivostí.

Spoustu lidí zajímá určitě i to, jak budou vypadat dálnice. Silničáři slibují, že ačkoli omezení třeba na dálnici D1 zůstane stále dost, některé úseky budou do září dokončeny.

Dálniční síť v Česku prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Téměř na každé z dálnic stojí bagry a dělníci a doprava je odkláněná do provizorních pruhů. Jen kolem hlavního města je takových prací, které ani po prázdninách neskončí, celá řada.

"Pokud jde o další opravy, které budou následovat do listopadu, tak to bude D8, nějaké pokračování na D1 a D11," uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Jedná se o úseky v těsném okolí Prahy. Řidiči zde budou muset počítat s tím, že i nadále neprojedou plynule.

Nejpalčivější je prý ale situace na D5 u Rokycan. Dlouhodobým problémem zůstává úsek D1 mezi Ostravou a Bohumínem, kde je kvůli zvlněnému povrchu už několik let omezená rychlost až na 60km/h a omezení jen tak nezmizí.

Některé úseky dálnic už ale budou v nadcházejících dnech hotové. Do konce prázdnin například zmizí z dálnice D1 jedno dopravní omezení, které se nachází těsně u Prahy. Podle ŘSD by řidiči letos měli jezdit na D1 po více než 100 km opravené dálnice.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy