Vyhněte se frontám na poště. Existuje způsob, jak nikdy nečekat

TNBiz, 19.7.2018

Snad nikde jinde si čekání ve frontě neužijete tak často jako na poště. Doba, než přijde na řadu vaše číslo, je mnohdy opravdu úmorná. Přitom existuje jednoduchý způsob, jak se čekání na poště vyhnout.

Už jsme si tak nějak zvykli, že na poště si prostě musíme počkat. Fronty se často táhnou až ven, ať už je otevřeno jedno, nebo pět okének. Někteří lidé si dokonce kvůli vyzvednutí balíčku berou dovolenou. Jenže tak to vůbec být nemusí.

Český telekomunikační úřad upozornil na možnost, jak se frontám na poště vyhnout. Můžete si zřídit tzv. dodávací schránu, kam vám pak chodí dopisy a balíky. Dodávat tam pošťáci mohou i doporučené zásilky.

Jde o uzamykatelnou přihrádku, kterou pošta zřizuje na frekventovaném místě v obci, například na návsi nebo u hlavní silnice. Mají většinou modrou barvu, aby je lidé odlišili od oranžových schránek, kam se vhazují zásilky pro doručení.

"Sem jsou pak dodávány zásilky pro adresáta, případně i další osoby, které jsou oprávněné užívat stejnou schránu," upozornil ČTÚ. Pro tuto schránku se samozřejmě můžete rozhodnout, pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete, aby vám byly doručovány do místa bydliště.

 

Stačí s Českou poštou uzavřít písemnou dohodu o zřízení dodávací schrány. Zásilky se pak vkládají do této schránky s tím, že adresát při vyzvednutí potvrdí, že si je vyzvedl. Udělá tak příslušným formulářem, který je také vložen do schrány.

Jediný problém nastává v případě, že se větší balík do schránky nevejde. V takovém případě vloží pošťák do boxu výzvu k vyzvednutí zásilky na stanovené poště. Pokud nejste se službami spokojeni, můžete je reklamovat, případně odstoupit od dohody.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy