Český ráj můžete obdivovat na kole. Jaké trasy jsou nejkrásnější?

Prázdninový inspektor tentokrát zavítal do kouzelného Českého ráje. A protože je tato chráněná krajinná oblast hodně oblíbená mezi cyklisty, zaměřil se na nejlepší a nejkrásnější cyklotrasy.

Romantická krajina, která střídá historické památky. V Českém ráji si na své přijdou všichni - rodiny s dětmi, nadšení turisté i milovníci nenáročných procházek.

Skalní městečka, hrady, zámky, nádherná panoramata. To vše nabízí Český ráj! A aby reportéři stihli navštívit míst hned několik, půjčili si kola. Ostatně pro cyklisty je tato krajina jako stvořená.

Někdy náročnější stoupání jsou odměněna častějšími sjezdy a stále je na co se dívat. Trosky, Kokořín, Prachovské skály nebo Valdštejn. Cyklotras, ze kterých si můžete vybrat, je tu celá řada! I když některé jsou "dost ostré".

Mezi nejoblíbenější cyklotrasy patří okruh Maloskalskem nebo po Hruboskalsku. Reportéři vyrazili z Turnova, kde je největší koncentrace půjčoven kol. A jejich první zastávkou byla zřícenina hradu Trosky, který vyrostl na dvou čedičových sloupech.

Trosky se na nadcházející sezónu připravily dokonale. Během léta mají pro návštěvníky připravené nejrůznější akce. A pokud si uděláte čas ve středu, můžete si dát pivo v letním kině. Děti rozhodně zaujmou dravci, které si tu návštěvníci mohou prohlédnout zblízka a dokonce se s nimi vyfotit.

A přes Hrubou skálu se reportéři po téměř hodině a půl dostali do cíle - na hrad Valdštejn. Za půjčení kola dali přibližně 300 korun na celý den, za vstup na Trosky 90 korun, za děti pak zaplatíte 60 korun a tu samou částku za hrad Valdštejn.

Nádherné upravené stezky a občerstvení na každém rohu. Za to si Český ráj vysloužil zlatou medaili!



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy