Žijte zdravě: trend a technologie, které zaručí plnohodnotný přísun živin

Vybrané potraviny šetrně připravujte Chcete, aby váš organismus získal z potravin co největší množství vitamínů a prospěšných látek? V první řadě se musíte postarat o přísun kvalitních a čerstvých surovin. Omezte průmyslově zpracované výrobky a chemicky ošetřené plodiny. Vybrané potraviny šetrně připravujte, aby v nich zůstal vysoký obsah živin. Vyhněte se dlouhému vaření a smažení, raději dejte přednost dušení nebo pečení. Skvělou volbou je takzvané vakuové mixování, které udrží dlouhodobou čerstvost a plnohodnotný přísun živin.

Působením vzduchu na potraviny dochází k přirozené oxidaci, která snižuje výživovou hodnotu a tím i kvalitu surovin. Pozorovat to lze v praxi, když ovoce či zelenina „uvadá“ a ztrácí tak živiny, barvu i chuť. Na první pohled se například oloupané ovoce barví do hněda, čímž se projevuje postupné znehodnocení. Pokud chcete dosáhnout prodloužení vysoké kvality zpracovaných potravin a uchovat vitamíny, je třeba oxidaci omezit či nejlépe zcela vyloučit. Nová technologie Nutrikeep™ integrovaná do mixérů Tefal, již umožňuje šetrné vakuové mixování, které ztrátě antioxidantů předchází. V průběhu mixování totiž mixér odstraní všechen vzduch z nádoby a tím zaručí delší životnost zpracované potraviny. Díky této metodě dosáhnete nejen pokrmu či nápoje, který je plný živin a vitamínů, ale také lepší konzistence. Mixování bez přítomnosti vzduchu zajistí výsledek bez nežádoucích bublin, pěny a zamezí postupnému rozdělení nápoje na vrstvy, jednoduše udrží ideální homogenní konzistenci. Hotové pokrmy a nápoje tak lákají nejen na pohled, hlavně skvěle chutnají! 

Revoluční inovace v přípravě smoothie! 

Značka Tefal již od svého vzniku neustále hledá vylepšení, která uživatelům přinesou více benefitů. Mezi nejžhavější novinky patří smoothie mixér Tefal Freshboost (BL181) s integrovaným vakuovým mixováním. Mixér o výkonu 800 W připraví plnohodnotné zeleninové a ovocné nápoje bez ztráty vitamínů díky technologii Nutrikeep™, která z mixovací nádoby odsává vzduch. Suroviny neoxidují a díky této technologii si zachovávají až 3x více antioxidačních účinků.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky