5 tipů, jak zařídit zahradu

Zařízení zahrady

Zahrada je ideálním místem pro odpočinek, proto je důležité ji věnovat čas a zařídit kvalitním zahradním vybavením. Nechte se inspirovat radami a tipy odborníků z Hornbachu, jak zařídit zahradu, aby byla vzhledově zajímavá a přitom útulná.

1. Pohodlné posezení pod širým nebem

Pohodlnou a útulnou atmosféru vytvoří na zahradě zahradní nábytek, jako jsou jídelní nebo odkládací stoly, židle, křesla a lehátka. „Pro svoji cenovou dostupnost jsou oblíbené pivní sety, které se skládají z jednoduchého stolu a lavic. Na relaxování jsou také populární houpačky a houpací sítě,“ říká David Benda, odborník z oddělení zahrady projektových marketů Hornbach. Aby sezení nebo ležení bylo pohodlné, nemělo by se zapomínat na kvalitní polstrování. Mezi zahradní vybavení se také řadí skříňky a boxy, které slouží k úschově polstrování, hraček, zahradních pomůcek a dalších věcí, a tím se udržuje na zahradě pořádek.

2. Pusťte si slunce jen tam, kam chcete

Se správnou ochranou proti slunci pohodlně přečkáte i ta největší vedra. Lze k tomu využít různé slunečníky, sluneční plachty anebo třeba markýzu. „Slunečník se rychle a pohodlně montuje, umísťovat ho můžete podle vašich potřeb. Vyrábí se v několika barvách, tvarech a designech. Jeho drobnou nevýhodou je obtížnější čištění,“ vysvětluje David Benda z Hornbachu. Sluneční plachta se upevňuje na stěny nebo strop. Vybírat můžete z mnoha barev, tvarů a velikostí. Dobře se čistí a uskladňuje. Markýza se připevňuje napevno na fasádu domu. V nabídce je také velké množství druhů, barev a velikostí, stačí si jen vybrat.

3. Prodlužte si večery na zahradě

Se správným venkovním osvětlením vznikne v zahradě příjemná atmosféra i po setmění. O osvětlení podél zahradních cest se postarají sloupková světla. Skleněné LED kameny vytvoří stylovou atmosféru u jezírka nebo nepřímé světlo pod rostlinami. Barevné koule vytváří zajímavé světelné efekty u bazénu. A rafinovanost a praktičnost nabízí vodotěsné LED pásky, které lze použít jako světelné lišty na terase nebo zabudované v cestách. Rozmanitý sortiment těchto produktů poskytuje například značka FLAIR. „I zahradní světlo je však nutné vybírat velmi uvážlivě. Zamezte tomu, aby jej vzniklo příliš mnoho. Unavuje to oči a navíc kontury zahradních prostor ztrácí na efektu,“ upozorňuje Zlatko Slebodník z Hornbachu, specialista na osvětlení.

 

4. Zahrada si zaslouží vláhu

Základním předpokladem zdravé a zelené zahrady je správné zavlažování. Jednoduché a cenově dostupné je manuální zavlažování dešťovou vodou. „Zahradní hadice s teleskopickou multifunkční sprchou for_q umožňuje pohodlné zalévání zavěšených květináčů, vzdálených či hůře dostupných záhonů, rosení terasy i zavlažování travních ploch,“ doporučuje David Benda z Hornbachu a dodává, že v závislosti na velikosti a bujnosti zahrady se vyplatí investovat do automatického zavlažování. Převezme příslušnou práci a ušetří čas i práci.

5. Zvolte ten správný sestřih trávníku

Příjemnou atmosféru na zahradě vytvoří i udržovaný trávník a okolní zeleň. Při sekání trávníku, zastřižení živého plotu, prořezání keřů a stromů se vzdejte benzínu a elektrických kabelů. Pohodlnou a snadnou práci umožní akumulátorové přístroje. „Zahradní technika na akumulátorový pohon je oblíbená zejména díky své výkonnosti, ergonomice a snadné manipulaci. Tyto přístroje jsou lehké, dobře ovladatelné a zároveň se nemusíte zabývat elektrickou šňůrou či benzinovým palivem,“ vysvětluje David Benda z oddělení zahrady v projektových marketech Hornbach. Další výhodou je možnost kompatibility nabíjecích systémů. Přístroje řady for_q totiž disponují kompatibilním akumulátorem, který lze využít pro různé zahradní pomocníky této značky.

Hornbach

Společnost HORNBACH je nezávislá, rodinná společnost, založená v roce 1877 a jako jediná v segmentu stavebních marketů má za sebou historii sahající přes pět generací. Společnost v současné době provozuje 154 stavebních a zahradních marketů v devíti evropských zemích, z toho 10 v České republice.

Koncept prodeje a sortiment výrobků jsou plně orientovány na potřeby zákazníků, kteří realizují své projekty, a také na profesionály. HORNBACH svým zákazníkům zaručuje trvale nízké ceny a zajišťuje si tak prvenství ve svém oboru. Četné nezávislé testy a studie potvrzují vysokou kvalitu poskytovaného poradenství a také výborný servis.

Společnost Hornbach je průkopníkem v oboru, neboť právě ona otevřela první kombinovaný stavební a zahradní market (1968), první velkoplošný „stavební hobby market“ (1980) a první stavební market s integrovaným Drive-in centrem (2003). Těmito kroky opakovaně dokládá svou schopnost inovovat. HORNBACH je několik desítek let významným zaměstnavatelem, v současné době se na úspěchu firmy podílí přibližně 16 500 zaměstnanců, z toho přibližně 1 430 v České republice.

Více informací na: www.hornbach.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada