Recepty z vajec se neomrzí: zapečená omeleta se sýrem a zeleninou

Recept na skvělou omeletu

Recepty z vajec se opravdu neomrzí, již proto, že je jich tolik. Omeleta patří mezi nejpoblíbenější z nich. Zkuste omeletu, která vás zasytí a nadchne svou chutí i jednoduchostí přípravy.

INGREDIENCE:

· 2 menší brambory

· 6 vajec

· 6 cherry rajčátek

· ½ jarní cibulky

· 20 g slaniny

· 4 plátky sýra

· hrst baby špenátu

· sůl, pepř

POSTUP:

1. Brambory oloupejte a uvařte, poté je nakrájejte na plátky.

2. V pánvi (zvolte takovou, kterou můžete vložit i do trouby) orestujte slaninu a krátce nechte opéct i plátky brambor.

3. Vejce prošlehejte s kolečky jarní cibulky, nadrobno nakrájeným sýrem, špenátem, solí a pepřem.

4. Vlijte vejce do pánve a poklaďte do nich na poloviny nakrájená rajčátka (řezem nahoru).

5. Nechte pár minut opékat a potom pánev vložte do horní části trouby předehřáté na 180 °C.

6. Omeleta je hotová, když je pevná na povrchu a lehce zlatavá.

TIP: podávat můžete se salátkem

Více receptů či zajímavých článků najdete na www.akademiekvality.cz.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend