Lyžařské areály praskají ve švech, provozovatelé jsou konečně spokojení

TNBiz, 22.1.2017

Na takovou zimu se těšili provozovatelé lyžařských areálů 5 let. Nejmladší z nich v Krušných horách dokonce nemohl tři sezóny kvůli nedostatku sněhu zahajovat sezónu dřív než v průběhu ledna. Loni na Plešivci vydělali na tržbách 16 milionů korun. To je třikrát méně, než předpokládali.

"My jsem zatím pořádnou zimu nepoznali a konečně letos se ta zima povedla. My bychom se chtěli dostat někde ke 40 milionům," doufá manažer ski-areálu Plešivec Petr Voráček.

Také na Klínovci loni prodělali desítky milionů korun. Na to chtějí rychle zapomenout. "My si myslíme, že pokud ten trend vydrží až do konce zimy, že bychom se mohli dostat s tržbami zhruba o 30 až 40 procent výše, než byla ta loňská nepovedená zima," uvedl jednatel ski-areálu na Klínovci Martin Píša.

Spokojení jsou i prodavači v bufetech a stáncích. "V průměru prodáme třeba o sto párků víc, než ve srovnání s loňským rokem," radoval se Daniel Blahník.

I v areálu v Perninku by si přáli, aby se skromné tržby v letošní sezóně oproti minulým zvedly minimálně o 30 procent. "Když se rozhlídneme kolem sebe, tak bychom potřebovali investovat prakticky do všeho. Nejdůležitější pro nás je zasněžování," vysvětlil provozovatel areálu Rudolf Holý.

Tato zima se totiž nemusí opakovat a právě technický sníh pomůže menším areálům přežít.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy