Předpověď počasí na týden: v noci mráz, na horách sníh i déšť

TNBiz, 31.10.2016

Teplé oblečení, po ránu klidně už i rukavice nebo šály a do tašky raději deštník. Tak by asi mohla znít jednoduchá rada na to, jak se vypořádat s počasím tohoto týdne. Zatím k nám sice postupuje teplejší vzduch z jihovýchodu, ale to se v týdnu změní a podle Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ) k nám začne pronikat "chladný a vlhký vzduch od severozápadu"...

Předpověď na pondělí:

V noci oblačno až polojasno, na horách ojediněle slabý déšť nebo mrholení, na severovýchodě srážky smíšené nebo sněhové. Místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy. Přes den většinou polojasno. Ráno a dopoledne místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy. Během dne na severu území přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při zmenšené oblačnosti až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 7 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C, na Šumavě kolem 7 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s bude večer slábnout, v západní polovině Čech slabý proměnlivý do 3 m/s.

Předpověď na úterý:

Většinou polojasno, zejména ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost. Během odpoledne od severozápadu přibývání frontální oblačnosti a později večer v severní polovině území ojediněle déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 7 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na mírný jihozápadní až západní 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:

Oblačno až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky, nad 1000 m srážky sněhové. Během dne přechod k proměnlivé oblačnosti, ojediněle, na severu místy přeháňky, nad 700 m sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na čerstvý západní až severozápadní 4 až 8 m/s, na severu ojediněle s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s. Večer bude vítr slábnout.

Předpověď na čtvrtek:

Proměnlivá oblačnost, na většině území přeháňky, nad 700 m, na severu a severovýchodě nad 500 m sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s bude slábnout.

Předpověď na pátek

Polojasno až oblačno. Ojediněle mlhy. Během dne přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný jižní vítr 2 až 6 m/s.


Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Na horách srážky postupně sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky