Počasí v Česku: doznívající bouře Katie ovlivní počasí u nás

TNBiz, 29.3.2016

Nad Evropou se bude vlnit frontální rozhraní oddělující studený vítr na severozápadě od teplého větru na jihovýchodě, díky čemuž se dočkáme aprílových výkyvů teplot.

Denní teploty se v úterý budou pohybovat kolem 11 až 15°C, na západě území kolem 9°C. Místy bude na našem území pršet, ojediněle se mohou objevit bouřky, na severu nad 1000 metrů se může vyskytnout sněžení.

V noci na středu bude od jihozápadu přibývat oblačnosti, v ranních hodinách převážně na severovýchodě území bude občasně pršet, jinde Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) srážky očekává jen velice ojediněle. Teploty se budou pohybovat od 9 do 13°C, v případě zmenšené oblačnosti až 15°C.

Ve čtvrtek by se měla nad územím České republiky stále držet zvýšená oblačnost, na většině území se tak můžeme setkat s občasným deštěm. Vítr zeslábne na 2 až 6 metrů za sekundu a večer se bude měnit na severozápadní. Teploty mohou vystoupat k 17 až 21°C.

V pátek bude nad severozápad Čech místy pršet, na zbytku území srážky jen ojediněle, během dne budou srážky ustávat. Díky proudění studeného vzduchu ze severozápadu klesne teplota na 8 až 12°C.

V sobotu k nám začne opět proudit teplý vzduch z jihovýchodu, o víkendu se tak dočkáme zvýšení teplot, které se v sobotu budou pohybovat kolem 12 až 16°C, v neděli vyšplhají až k 20°C. Slunečný víkend vydrží až do neděle, kdy se může zvýšit oblačnost.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky