Strach ze selhání ledvin při proteinové dietě? Dodržujte pár pravidel a není nutný, říká lékařka

Proteinová dieta je mezi veřejností v poslední době velmi populární. Díky těmto dietám je totiž možné poměrně rychle zhubnout velké množství tuků. Spolu s těmito způsoby hubnutí se zároveň objevuje mnoho informací o velké zátěži pro ledviny a někteří hovoří i možném selhání ledvin. Co je potřeba vědět, aby vám proteinová dieta pomohla zbavit se nežádoucích kil, a zároveň jste se nemuseli zbytečně bát o své zdraví?

Its-mylife.cz

Neordinujte si dietu sami

Najít si informace na internetu je jednoduché. Aplikovat je ale na sebe se nemusí vždy vyplatit. Každý je totiž originál a to co platí na jednoho, může být pro druhého už absolutně nepoužitelné. Pokud potřebujete shodit větší množství kilogramů a váš zdravotní stav není úplně stoprocentní, poraďte se s odborníkem.

Ať už je to nutriční poradce, výživový poradce nebo jakýkoliv jiný certifikovaný poradce, měl by vás vždy upozornit, zda je pro vás dieta vhodná, či ne. Případně vás poslat k lékaři na podrobnější vyšetření. Pokud je vaše tělo v pořádku, pak nic nebrání tomu, abyste proteinovou dietu zahájili.

„Při správném dodržování a pravidelné kontrole u nutričního terapeuta nebo lékaře není strach z proteinových diet nutný,“ říká MUDr. Monika Hliněná, obezitoložka dietního programu It‘s my life! Program obsahuje produkty, které dopřávají tělu vyvážené složení veškerých potřebných látek ke správnému fungování. „V plné náhradě stravy tedy v 1. fázi diety klient konzumuje 4 porce denně, čímž pokryje 100 % denní doporučené dávky nezbytných živin, vitaminů, minerálů a stopových prvků. Proto naše dieta splňuje nejpřísnější normy nejen v ČR, ale celé Evropské unii v oblasti výživy,“ uvedla Nikol Hložková, nutriční terapeutka dietního programu It´s my life!.

Jak fungují při dietě ledviny

Ledviny v našem těle slouží k filtraci krve, odstraňují škodlivé produkty z metabolismu a ty jsou pak odváděny močí z těla. „Ledviny hrají při dietách, velkou roli, vylučují katabolity (dusíkaté nebílkovinné látky). U správně a odborně nastavených a vyvážených proteinových diet selhání zdravých ledvin nehrozí,“ vysvětluje dále MUDr. Hliněná. Samozřejmě platí během dietního režimu přijímat dostatečné množství vody, tedy kolem tří litrů denně.  

Dietní program It´s my life! byl založen stejnojmennou společností složenou z profesionálů, kteří se na poli zdravého životního stylu, hubnutí, cvičení a zdravé stravy pohybují už několik let. Vzhledem k rostoucím číslům počtu obézních lidí v Česku se rozhodli klientům nabídnout dietní program složený z kvalitních, chutných a v Česku vyrobených pokrmů. Tak vznikla proteinová dieta – první plná náhrada stravy - It´s my life!
Další informace o dietním programu It´s my life! najdete prosím na http://www.its-my-life.cz, na sociálních sítích https://www.facebook.com/ItsMyLifeDiet a http://www.instagram.com/its_my_lifecz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky