Šest důvodů, proč si pořídit terasu z dřevoplastu!

Terasa je místem k odpočinku, setkávání s přáteli nebo pořádání rodinných oslav. Proto je důležité vybrat, z jakého materiálu ji postavit. Přírodní materiály mají spoustu „svébytných“ vlastností, proto lidé čím dál raději volí terasy z WPC neboli dřevoplastu. WPC neboli wood-plastic composite se mu říká z důvodu, že jde o materiál, který je vyráběný ze dřevěné a ekologické polymerové složky. Proč jsou léty a zahraničními zákazníky prověřené WPC materiály lepší než ty standardní?


1. Výborná odolnost vůči počasí

Terasy z WPC materiálu mnohem lépe odolávají mrazu, sněhu, slunečnímu záření a povětrnostním vlivům než klasické dřevěné terasy. Nemá na ně vliv ani chlorovaná nebo slaná voda, ani UV záření, které neovlivňuje jejich barevnou stálost.

2. Úspora času, energie a peněz za údržbu terasy

V zimě je nemusíte přikrývat plachtou, v létě stačí omýt jarovou vodou a vymést případné nečistoty ze spár mezi prkny (kvůli odtoku vody). Na rozdíl od dřevěných teras, které je třeba pravidelně oživovat olejem nebo barvou, ušetří terasy z WPC materiálu uživatelům peníze i čas na každoroční údržbu.

3. Už žádné riziko uklouznutí nebo třísky

Díky příměsi zdravotně nezávadného plastu se u WPC teras nestane, že bychom se potkali se štěpem nebo třískou, tak jako se velmi často stává u dřevěné terasy.

4. Snadná instalace, kterou zvládnete i sami

Vzhledem k tomu, že se WPC prkna pokládají na nosiče metodou skrytých klipů, lze terasu jednoduše nainstalovat i svépomocí. Díky této technologii navíc eliminujeme možné riziko vyčnívajícího vrutu či hřebíku, nikde zkrátka nejsou vidět. Nosiče lze postavit rovnou na původní podklad – třeba na původní dlažbu nebo beton. 

5. Ryze česká výroba se zárukou až 25 let

WPC terasy jsou rovněž odolné proti hnilobě, dřevokazným houbám a hmyzu. Důležité je si vybrat licencovaného výrobce, který vyrábí produkty WPC v ČR a který garantuje dlouhodobou záruku. 

6. Velký výběr barevného provedení

Na trhu najdeme materiály v barvách cedar, teak, merbau, palisander, grey, inox, eben, latte nebo letos moderní a veřejností často vyhledávaný odstín terasového prkna Forest Plus v barvě hořké čokolády (viz vzor na woodplastic.cz).

V případě těch opravdu českých kvalitních získáte terasu, která bude příjemná nejen na pohled, ale i na dotek a nehrozívám, že si zadřete třísku. Doporučujeme vybírat materiály, kde je obsaženo 60 % speciálně namletého dřeva a 40 % ekologického polymeru HDPE, který je zcela

zdravotně nezávadný. Dejte ovšem pozor, protože na trhu je spousta dovezených nekvalitních, nebo v různých velkoobchodech podezřele levných a uvnitř děrovaných WPC prken, které nemají ani tu dlouhodobou kvalitu, ani nezávadnost.

Kvalitní kompozitní terasy svým vzhledem připomínají dřevo, nerozpalují se, jsou téměř bezúdržbové a snadno se montují. „Lidé by měli vybírat materiál tam, kde poskytují záruku až 25 let a disponují licencovanou technologií výroby,“ uvedla marketingová manažerka českého výrobce WPC – WOODPLASTIC a.s., Zuzana Krucká. Cena takové terasy se pohybuje okolo 2 500 /m2.

Společnost WPC – WOODPLASTIC a.s. je předním českým výrobcem unikátních produktů z materiálu WPC dle licence Strandex Corporation (USA). Vyrábí a prodává prvotřídní plná terasová prkna s ploty z materiálu WPC (WOOD-PLASTIC COMPOSITE), s obsahem 60 % dřeva a 40 % kvalitního, zdravotně zcela nezávadného polymeru HDPE) v mnoha designech, velikostech i barevných variantách. Produkty WoodPlastic® jsou výjimečné svojí odolností vůči povětrnostním vlivům, vysokou kvalitou provedení, dokonalým designem a téměř nulovou potřebou údržby (zcela bez natírání). Garantovaná záruka činí až 25 let. Více informací na: www.woodplastic.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada