Dodavatele plynu změňte už v létě. Právě teď je nejvyšší čas

O možnosti změny dodavatele plynu už většina domácností ví. Jenže kdy je ta pravá chvíle, abychom ušetřili v další topné sezóně co nejvíc? Právě teď.

České domácnosti dělají při změně dodavatele plynu jednu velkou chybu. Správně si ji nenačasují. Většinou se o to, že by mohly mít výhodnějšího dodavatele plynu, začnou zajímat až se začátkem topné sezóny. A to už je pozdě. Když o změnu dodavatele zažádají právě teď, budou topit výhodněji už od prvního dne topné sezóny.

Jak je to možné? I přesto, že samotná žádost o změnu dodavatele plynu je otázkou několika minut, lidé zapomínají na jednu věc – a to výpovědní lhůtu, která obvykle trvá 3 měsíce. Aby mohla domácnost šetřit na ceně plynu už od prvních mrazivých dnů, nesmí dlouho otálet. Ideální je najít si výhodnějšího dodavatele právě teď. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat – hned u prvního vyúčtování pozná odběratel plynu výrazný rozdíl v řádech tisíců korun. Nabídky dodavatelů plynu se totiž mezi sebou významně odlišují.


Kolik domácnost ušetří?

Mnoho lidí stále váhá, jestli se vůbec změnou dodavatele plynu zabývat. Více než 200 tisíc českých domácností, které si našly výhodnějšího dodavatele, jsou důkazem, že ano. I propočtené úspory hovoří za vše. V případě, že odběratel využívá plyn k topení, ušetří přibližně 5 000 . I při nižších spotřebách úspora šplhá až na 2 000 .

 

Srovnávače plynu: Vyřídí vše za vás

Celá řada dodavatelů plynu může českým domácnostem ztížit cestu za výhodnější dodávkou tepla. Hledat toho nejvýhodnějšího se může zdát stejně náročné jako hledat jehlu v kupce sena. Naštěstí to nebude tak horké. Díky intuitivním online srovnávačům dodavatelů energie není třeba sáhodlouze hledat. Jedním z nich je například srovnávač dodavatelů plynu od Ušetřeno.cz.

Jeho srovnání dodavatelů plynu přináší výhodu v tom, že shromažďuje aktuální cenové nabídky dodavatelů na jednom místě. Odběrateli tak stačí jen pár kliků v kalkulačce plynu , aby si zcela bezplatně srovnal více než 40 dodavatelů. A v případě, že se mu některá nabídka zalíbí, může si o ni jednoduše zažádat. Dokumentace spadne na bedra specialistům z Ušetřeno.cz, kteří vše rovněž zdarma vyřídí. Na domácnosti zbývá jediné, aby mohla šetřit v maximálně možné míře. A to zažádat o změnu včas. A to právě v létě.

Tomáš Suchý, Ušetřeno.cz

Tomáš Suchý

Tomáš Suchý studoval ČZU v Praze a v současnosti řídí produktovou politiku energetických kampaní v společnosti Ušetřeno.cz s.r.o. Zkoumá trhy, vyjadřuje se do médií a připravuje novinky. Kromě specializace na energetiku se orientuje také na pojišťovací trh.

Logo Ušetřeno.czUšetřeno.cz je finanční supermarket, který nabízí široké srovnání energetických, finančních a telekomunikačních produktů napříč celým trhem. Přesná data umožňují uživatelům najít tu nejlepší možnou nabídku na trhu a ušetřit nemalé peníze. Na Ušetřeno.cz si může zákazník srovnat téměř všechno od dodavatelů elektřiny a plynu, přes půjčky, kreditní karty, hypotéky až po mobilní a datové tarify či připojení k interneru. Portál navíc zákazníkům pomůže sjednat všechnu potřebnou administrativu týkající se přechodu k jinému dodavateli.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Energetické okénko