Počasí s bouřkami zase hrozí: od středy odpoledne do čtvrtka ráno

TNBiz, 21.7.2015

V úterý a ve středu k nám bude zesilovat příliv teplého vzduchu. Už dnes bude v jižní polovině území až 31 °C. Zítra se vysoké teploty nad 31 °C rozšíří na celé území Čech, na Moravě a ve Slezsku se vyskytnou místy i velmi vysoké teploty přes 34 °C.

Jenže už ve středu odpoledne se v Čechách objeví i silné bouřky doprovázené lijáky, silným větrem a kroupami, varují meteorologové. Navíc stále hrozí riziko nebezpečí vzniku požárů a navíc se rozšíří na celou Moravu a Slezsko a část území Čech.

A jak bude v dalších dnech podle ČHMÚ:

Ve čtvrtek bude oblačno, postupně od západu až zataženo, přeháňky nebo déšť, místy bouřky. Bouřky mohou být ojediněle intenzivní. Na východě zpočátku polojasno a srážky místy. Odpoledne v Čechách ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na jihovýchodě Moravy místy až 33 °C.

I přes víkend musíme počítat s přeháňkami a bouřkami, i když bude relativně teplo. V pátek bude většinou oblačno, místy přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, na jihovýchodě Moravy kolem 29 °C.

Podobné počasí zatím vydrží i příští týden. Bude oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C, postupně místy až 27 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky